Široki Brijeg: Općinsko vijeće usvojilo izmjene i dopune Statuta općine

Široki Brijeg
Izmjene i dopune Statuta odnose se, uz ostalo, na odnose osnivanje, nadležnosti i druga pitanja vezana za rad mjesnih zajednica. Izmjene se vrše i u dijelu odredbi koje reguliraju način predlaganja i usvajanja općinskog proračuna i odluke o privremenom financiranju.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno Izvješće Javnog poduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Izvješće je obrazložio direktor toga poduzeća Ivan Rotim, istaknuvši posebno smanjenje gubitka vode iz godine u godinu, uz istodobno kontinuirano povećanje dobiti poduzeća od 2007. do 2011. godine.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH dr. Pavao Čolak je istaknuo da je izvješće JP "Vodovod i kanalizacija" primjer kako trebaju izgledati izvješća javnih poduzeća/ustanova.

Jednoglasno je usvojeno i izvješće Javne ustanove Gječji vrtić "Pčelica", a većinom glasova usvojeno je izvješće Javnog poduzeća Radioposataja Široki Brijeg".

Izvješća javnih poduzeća "Čistoća", "Veterinarska stanica" i "Coming" nisu usvojena, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću općinskoga načelnika.

Fena