Široki Brijeg: Održana druga večer VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca

Široki Brijeg, pobijeni, VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca
...započeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem, nakon čega je u 18.00 uslijedila sv. misa koju je predslavio don Tonči Matulić. Sumisili su vicepostulator fra Miljenko Stojić i fratri širokobriješkog samostana.

U propovijedi se don Tonči osvrnuo na riječi pape Benedikta XVI. koji kaže kako kršćani premalo žive iz nade, kao da je kršćanska nada nestala, a kao uzrok tome vidi novovjekovni pokušaj čovjeka da čovjeku ponudi zamjenu - umjesto vječnoga života govori mu se o sretnom ovozemaljskom životu. Upravo takva ideologija likvidirala je fratre koji nisu učinili nikakvo zlo osim što su propovijedali vječni život, učili narod da svojim životom budu sol zemlje i svjetlo koje razgoni tamu. Istaknuo je kako su fratri to ne samo propovijedali, nego i svojim životom uprisutnjavali. To im je bila jedina krivnja i zbog toga su likvidirani.

Na sv. misi je pjevao zbor Frame, a misna čitanja i molitvu vjernika čitali su također širokobriješki framaši.

Dodijeljene su i nagrade VI. nagradnog natječaja na temu pobijeni hercegovački franjevci za uzrast mladež. Prvu nagradu dobila je Jelena Vasilj iz Čitluka za rad »Oganj u mračnoj noći«. Druga nagrada pripala je Anamariji Ćorić, također iz Čitluka, za rad »Mučenici Širokog Brijega i Mostara«, a treća Mariu Kvesiću sa Širokog Brijega za uradak »Žrtva ljubavi«.

Sv. misi nazočila je i skupina od 20-ak vjernika koji su na Široki Brijeg stigli pješice iz Crnih Lokava. Pošli su ispred spomenika svojim žrtvama i došli na grobnicu ubijenih franjevaca da ih tako simbolično povežu.