Široki Brijeg: Dat ću ostavku ostane li slučaj pretučenog dječaka nerazjašnjen

Miro Kraljević, Široki Brijeg, Miro Kraljević, gradsko vijeće Široki Brijeg, Široki Brijeg, Miro Kraljević, dječak, pretučeni dječak, ostavka, Miro Kraljević, Široki Brijeg
...nemili događaj u vezi s ozljedama maloljetnoga M. S., koji je okupirao sve građane Širokoga Brijega zbog sumnje na premlaćivanje.

"Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, institucije moraju do kraja odraditi svoj posao kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas", rekao je Kraljević u dvorani Gradskoga vijeća i dodao kako osuđuje bilo kakvo fizičko nasilje i suosjeća s obitelji nastradaloga.

Ja ću dati ostavku na mjesto gradonačelnika Širokog ostane li ovaj slučaj nerazjašnjen rezolutan je načelnik, te dodaje kako očekuje ostavke u policiji ukoliko istraga ne urodi novim dokazima.Ne bude li ostavki, ja sam je dužan dati iz moralnih razloga i odnosa prema svojim građanima. Ovakava istup jednog gradonačelnika u BiH, BIH javnost od neovisnosti ove zemlje nije vidjela, prenosi Poskok.info.

Kraljević dodaje da on ne smatra ljude u policiji odgovornima, ali postoje nekakva načela. Ako u policiji tvrde kako je nemoguće probiti zavjet šutnje kojeg se svi osumnjičeni drže, onda neka prepuste to mjesto onima koji su taj zavjet šutnje u stanju probiti - kazao je Kraljević.

Podsjećamo, majka pretučenoga mladića Ana Soldo, gostujući u jučerašnjoj emisiji Naše TV, istaknula je kako je nakon ovoga događaja poslala pismo u kojem je molila i gradonačelnika i vladajuće stranke da joj pomognu u što skorijem rješavanju ovoga slučaja te do danas odgovor na tu molbu nije primila.