Široki Brijeg: Brojni se oprostili od fra Ilije Šaravanja, bio je to jedan osebujni tipični fratar

Široki Brijeg, sahrana
Uz nazočnost velikog broja svećenika, te mnoštvo širokobriježana i vjernika iz drugih krajeva, u širokobriješkom groblju Mekovac pokopan je član Hercegovačke franjevačke provincije fra Ilija Šaravanja, svećenik koji je većinu svoga života proveo u Švicarskoj, gdje je obnašao dužnost voditelja Hrvatske katoličke misije u švicarskom Aargauu, piše Pero Zelenika za Večernji list.

Fra Ilija je preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u nedjelju u 71. godini života, te u 52. godini redovništva i 44. godini svećeništva.

Rođen je 1949. godine u širokobriješkom selu Crnač a njegovo prvo službovanje je bilo u Mostaru, gdje je boravio par godina, nakon čega odlazi u Švicarsku, gdje ja praktično proveo svoj cijeli svećenički vijek.

Nakon Švicarske, fra Ilija se vraća u svoj Široki Brijeg, gdje je i preminuo na svojoj rodnoj grudi. Prema kazivanju njegove subraće, bolest - visoki šećer, već odavno su uništavali tijelo svećenika. Premješten je u Široki Brijeg , gdje je dosta vremena proveo u bolnici, uglavnom na terapijama, gdje je i preminuo.

„Njegova osobnost je nešto posebno, rijetko viđeno. Bio je iznimno prijatan čovjek, komunikativan i nikada se nije znao naljutiti, ništa ga nije moglo izbaciti iz takta. Bio je to jedan osebujni tipični fratar", rekao je fra Dane, njegov sumještanin, koji ga poznaje još od djetinjstva.

Sveta misa zadušnica, slavljena ja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, a potom je sprovodni obredi i ukop obavljen na groblju Mekovac u Širokom Brijegu.

Prije same mise, tijelo pokojnika je bilo izloženo u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu u utorak, gdje je mnoštvo vjernika došlo se pomoliti za pokojnog Iliju.