Široki Brijeg bi do kraja godine trebao dobiti moderni i funkcionalni autobusni kolodvor

kolodvor, Široki Brijeg
...kojega su potpisali gradonačelnik Miro Kraljević i Tomislav Čolak direktor gospodarskog društva 'Miškić bus' d.o.o. Široki Brijeg.

Ovim ugovorom gospodarsko društvo Miškić bus d. o. o. steklo je pravo izgradnje gradskog autobusnog kolodvora s pratećim sadržajima prema usvojenom izvedbenom tehničkom projektu i odgovarajućim dozvolama.
Pravo građenja je jedan vid javno-privatnog partnerstva i osniva se na rok od 30 godina. Ukupna površina zemljišta na kojem će biti smješten autobusni kolodvor s popratnim sadržajima je 3.910 četvornih metara. Realizacijom ovog ugovora Široki Brijega će dobiti moderni autobusni kolodvor kao javni sadržaj s pratećim uslužnim djelatnostima. Projekt je izradio 'Urbis-86' d. o. o. za projektiranje i graditeljstvo Široki Brijeg.

Ukupna pretpostavljena vrijednost projekta autobusnog kolodvora sa zemljištem će iznositi oko 1,5 milijuna KM. Prema riječima Tomislava Čolaka direktora gospodarskog društva 'Miškić bus' d.o.o., riječ je o 500 m² objekta prostora namijenjenih za temeljne sadržaje kolodvora poput čekaonice, garderobe, sanitarija te info-pultova, ali i dodatnih sadržaja kao što su kafić, fast food, turistička agencija, market i sl.

„Bio nam je glavni cilj da prostor bude natkriven, 50 metara duž cijelog objekta. Također željeli smo i da čekaonica bude veća zbog blizine škole i učenika", rekao je Čolak dodavši kako će čekaonica biti površine 90 m². Na 3.000 m² partera je predviđeno 12 perona koji će biti natkriveni, kao i parkiralište za osobna vozila.
„Dobili smo lokacijsku dozvolu koja postaje pravomoćna za 15 dana. Nakon njene pravomoćnosti, od 3. srpnja može se početi s gradnjom", rekao je Čolak. Rok izgradnje objekta je do kraja ove godine. Već se izrađuje čelična konstrukcija, a do početka nove školske godine trebali bi biti završeni građevinski radovi.

ABCportal.info