Šestorica malodobnih Širokobriježana priznala čak 21 krađu

U prisutnosti roditelja, njih šestorica su priznala čak 21 kazneno djelo krađe, barem su ih se toliko mogli sjetiti, a sumnja se da ih je bilo puno više. Kako se može dokučiti iz njihovih iskaza, sve je počelo od sitnih krađa po tuđim dvorištima pa do onih teških provalničkih po kućama, među kojima i one Mladena Naletilića Tute na tzv. Ciganskom brdu. Kako smo nedavno pisali, tamo su upali i krampom ‘počupali' sve radijatore koje su planirali prodati na otpadu za sekundarne sirovine, piše portal pogled.ba.

Iako su stigli umaknuti, računa se da su već tada ‘pali' jer ih je na djelu zatekao član Naletilićeve obitelji, a pri bijegu su ih vidjeli i još neki mještani. Bilo je samo pitanje vremena kada će se prema opisu i otkriti njihovi identiteti. Redom se radi o radničkoj djeci, rođenoj u ratu, kojima u životu nije ništa osobito nedostajalo. Roditelji su i ranije uočavali da su više privrženi prijateljima nego domu i da se nešto čudno događa, ali ih nisu mogli povezati s kaznenim djelima.

Uglavnom su držali da se radilo o sitnim mladalačkim nepodopštinama zbog lošeg društva. No, očito su se prevarili. Oni su se već bili pretvorili u organiziranu provalničku skupinu koja je tipovala domove odsutnih vlasnika, mahom gastarbajtera. Krali su sve što su mogli brzo utopiti, od zlatnine do tehničke robe. Nisu mimoilazili ni kioske i trgovine, gdje su kupili cigarete, dopune za bonove, alkoholna pića... Na meti su im bili i automobili s kojih su skidali akumulatore... Ordinirali su i u Domu zdravlja Široki Brijeg, gdje su pak pokupili računala.