Ribolovna sezona na Lištici: Stole Zovko već 51-u godinu baca udicu i uživa uz rijeku

ribič, Široki Brijeg
Jedan od najdražih dana u godini svakog ribiča je onaj kad počinje nova ribolovna sezona. Tako je i širokobriješkim ribičima svanulo lijepo i pravo proljetno jutro gdje su budilice mnogima bile podešene na 4 i 30 kako se ne bi propustile prve zrake sunca na krškoj ljepotici Lištici da se bace prve ovogodišnje udice.

Više od stotinu ribolovaca članova RD Borak ali i njihovih gostiju uživalo je u prvom danu sezone uz rijeku koja je doista može nosititi epitet ljepotice čiji žubor odmara i mami.
-Ja sam već 51 godinu na rijeci i pun sam uspomena od provedenih dana u ribolovu. I jutros sam uranio jer ribolov je ljubav, odmor i druženje- priča nam ribič Stole Zovko iz Oklaja koji eto i u svojim osamdesetima uživa uz rijeku i prirodu. Pitali smo ga jeli prije bilo više ribe ili je možda danas ima više, Stole je rekao da je bilo i onda i danas s tim da je prije ipak bilo više one domaće autohtone ribe pećinarke.

Malo iznad njega lovio je i najmlađi ribič Mihael koji se učio vještini kako baciti udicu u rijeku.

Kod Japlaničkog mosta bila je ekipa koja će tu sigurno ostati do noći s obzirom na količinu ića i pića koje su spremili i donijeli sa sobom. Tu je uz one najzagriženije i predsjednik RD Borak, Ivica Naletilić Rora koji nam je otkrio nekoliko informacija vezanih za društvo.
-Do sada imamo preko sto izdanih dozvola za ovu sezonu a što se tiče nekakvih planova imamo u planu organizirati jedan revir od Borka do Japlaničkog mosta gdje bi bio dozvoljen samo sportski ribolov gdje bi ulov odmah bio vraćen u rijeku. Mi mislimo da imamo veliki potencijal za takvo nešto i da postoji interes ribolovaca u regiji koji bi sigurno rado dolazili u naš revir- rekao je novinaru ABCportala predsjednik društva Naletilić, te dodao da su aktivnosti u tom pravcu već krenule.

Nakon ručka u prirodi, ribiči su nastavili druženje i uživanje uz rijeku Lišticu
www.abcportal.info