Reakcija Uprave policije MUP-a na tekst “Policija spriječila radove na izgradnji kolodvora”

U cilju objektivnog informiranja javnosti dužni smo reagirati i reći da je istina upravo suprotna od onoga što se tvrdi u gore navedenom tekstu.
Naime, u petak oko 11 h voditelj Službe za imovinsko pravne, geodetske i poslove katastra općine Široki Brijeg nazvao je PU Široki Brijeg i prijavio da 60-godišnji građanin ometa djelatnike navedene službe u vršenju poslova mjerenja, na lokaciji predviđenoj za izgradnju autobusnog kolodvora.

Postupajući po prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg izišli su na lice mjesta i 60-godišnjeg građanina uputili da eventualni imovinski-pravni spor sa općinom rješava na nadležnom Sudu, te ga ujedno upozorili da ometanje službenih osoba u obavljanju službenih radnji predstavlja protupravno ponašanje, nakon čega se 60-godišnji građanin mirno udaljio a djelatnici Službe za imovinsko pravne, geodetske i poslove katastra općine Široki Brijeg nastavili su obavljati svoje poslove.

Kao što se vidi, policija ne samo da nije ometala i ne ometa izgradnju kolodvora nego je postupila upravo suprotno - svojom intervencijom omogućila je djelatnicima općinske službe da obavljaju svoje poslove.

mupzzh.ba