RADNIČKA REVOLUCIJA U HERCEGOVINI: Blokirani svi ulazi u Lijanovićeve urede

Lijanovići, Lijanovići, pljačka, Lijanovići, Dragan Čović, optužnica, Lijanovići, uhićenje, prijave, Sipa, Lijanovići, pljačka, uhićenje, prosvjed, Lijanovići, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, Lijanovići, prosvjed, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, radnici, Lijanovići, Široki Brijeg, prosvjedi, Lijanovići, prosvjedi, Božić, Lijanovići, proračun, isplata, lijanovic, Lijanovići, uništeni dokumenti
Radnici su spremni potpuno ući u imovinu koja ionako nije Lijanovićeva budući da je nastala fiktivnom otimačinom i namiriti se u imovini ili proglašenjem vlasništva ne dođe li do isplate višegodišnjih zakasnina. Eto istinske socijalne priče u BIH. Za razliku od tuzlanske gdje su propale privatne firme crpile kantona koji je socijalni mir kupovao tako što je radnicima Dite&Co isplaćivao mimo svake logike nekakve plaće , dakle društveni sektor plaća socijalni mir plaćama propalim privantim firmama u Širokom je situacija čista. Imate korumpiranog kapitalistu, imate popljačkane radnike, imate policiju koja neće na narod. Sve je tu . Samo postoji jedan problem. Upravo su ugledni sociolozi i intelektualci iz Sarajeva Lijanoviće nazivali velikom nadom, strašnim gospodarstvenicima a FTV je punila ekrane gledatelja Jerkinim telećim pogledom u kojem je on pojašnjavao koliko se brine za socijalu i domaću proizvodnju. Osim toga on je dugogodišnji miljenik kriminalne međunarodne mreže u BIH i prste ima i u Hypo Banci i u OHR-u i u USA ambasadi.

Naravno ovog puta nema "spontanog" širenja revolucije na ostale dijelove BIH jer je u Hercegovini na meti miljenik američke ambasade u BIH a poznato je da je upravo ta ambasada zadužena za kontrolu i nadzor nad revolucijama u "regionu". Nema plaćenika s povezima preko lica. Nema molotovljevih koktela ni "sponatnog širenja". Stoga se ne oglašavaju redovni intelektualni prvaci socijalnog i ne popuju kapovići, ne grakta Kazaz Enver i ne štekću jadni mali socijalni Štikosovi iz A klase američke avijacije. Srećko Horvat dobio je nagradu pa mu svejedno ima li nade ili ne....

Na Visokoj Glavici u u Širokom Brijegu, ispred firme "Lijanovići" d.o.o. od jutros traju prosvjedi obespravljenih radnika, koji traže isplatu zaostalih plaća i uplatu doprinosa.

Radnici su prosvjedovali pred firmom i u petak. Kažu da im duguju ukupno oko milion KM za plaće. Oštro su reagirali na izjavu Jerka Ivankovića Lijanovića, da oni nisu radnici firme "Lijanović".

- To treba imati đon obraz pa tako izjaviti. Neka Jerko dođe i u lice nam kaže da nismo njegovi radnici. To iznajmljivanje pogona što su radili je samo puka formalnost jer on je i dalje ostajao vlasnik. Iznajmljivali su firmu samo svojoj rodbini. To je čista muljaža. Jerko ima 66 posto vlasništva a ostalo njegov brat Slavo. Uostalom, nas više firma ni vlasnici ne zanimaju. Samo neka nam isplate naše zarađene plaće i njima svako dobro - kaže Ivan Grbešić.

Uprkos prosvjedima, radnici još nisu dobili odgovor na svoje zahtjeve i niko im se nije obratio od vlasnika. Prijete da će blokirati firmu, te da neće dozvoliti uvoz sirovina i izvoz proizvoda, dok im ne bude udovoljeno zahtjevima.

Bivša radnica Marina Knezović kaže da je više od 10 godina radila na crno.

- Dobili bismo dojavu kad bi inspekcija dolazila i onda bi svako bježao kud bi stigao - kaže Knezović, ističući da su samo njoj ostali dužni više od 4.000 KM po osnovu plaća.

poskok.info