Promrzli i pokisnuti radnici nastavili prosvjedovati u smjenama ispred kompanije Lijanovići d.o.o

Lijanovići, Lijanovići, pljačka, Lijanovići, Dragan Čović, optužnica, Lijanovići, uhićenje, prijave, Sipa, Lijanovići, pljačka, uhićenje, prosvjed, Lijanovići, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, Lijanovići, prosvjed, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, radnici, Lijanovići, Široki Brijeg, prosvjedi, Lijanovići, prosvjedi, Božić, Lijanovići, proračun, isplata, lijanovic, Lijanovići, uništeni dokumenti
...u Širokom Brijegu. Kako je već izvještavao ABCportal, obespravljeni radnici od jučer prosvjeduju u tri smjene.

U svakom trenutku ispred upravne zgrade možemo susresti po 30-ak radnika koji se nadaju kako će dobiti svoje zaslužene plaće. Danas su planirali podignuti i šator kako bi lakše podnijeli hladnoću, ali ih je u toj namjeri spriječila kiša, pa su se sklonili pod nadstrešnicu nekadašnjeg Lijanovićeva diskonta. Također, donijeli su i toplu kavu i čajeve kako bi se osvježili toplim napitkom dok pada hladna jesenska kiša.

- Ne planiramo odustati od naših zahtjeva. Nećemo se ponašati vandalski, ali smo sigurno ustrajni ovdje ostati do krajnjih granica, pa i na sami Božić i božićne blagdane, rekao je za ABCportal, jedan od prosvjednika koji je upravo zamijenio kolegu na smjeni.

Prosvjednici su komentirali i jučerašnju izjavu dopredsjednika Boljitka i većinskog vlasnika kompanije Lijanovići d.o.o. Jerke Ivankovića Lijanovića, koji je istaknuo kako ih podržava iako, kako je ponovio, nisu njegovi radnici, već radnici tvrtki koje su unajmile prostor u njegovoj kompaniji.

- Dosta je nama njegovih laži, na to smo naviknuli godinama. Nadamo se kako će odgovarati za sve loše što je nanio nama i našim obiteljima koje su radi njega ostale bez kruha, poručila je ogorčena bivša radnica i ponovila kako je uvijek časno obavljala svoj posao u nadi kako će joj biti plaćeno.

- Uvijek sam pošteno radila i izvršavala svoju radnu obvezu u nadi kako ću dobiti plaću za svoj rad. Plaće su redovito kasnile, ali bi nam isplaćivao ponešto nakon 2-3 mjeseca rada. Tako nas je samo zavlačio i primoravao da nastavimo rad, dodala je.

Svi ulazi i vrata Lijanovićeve kompanije su i danas zatvorena. U jednom trenutku su se pojavila tri osobe koje su, uz salve zvižduka i povika prosvjednika, na sporedna vrata kompanije iznosili kompjutere i papire iz kompanije.

abcportal.info