FOTO  Predstavljamo žiri 19. Mediteran Film Festivala

ziri mediteran film festival
... okviru dugometražnog dokumentarnog filma. Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Grand Prix - Jack Daniel's'.

Ines Tanović je filmska producentica i redateljica čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade. Predsjednica je Udruženja filmskih radnika Federacije BiH i Udruženja filmskih radnika u BiH već dva mandata. Nevio Marasović redatelj je nagrađivanih filmova 'Goran', Vis-À-Vis, 'The Show Must Go On'. Njegov posljednji film 'Comc Sans', osvaja šest Zlatnih arena na ovogodišnjem Pula film festivalu. Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI - Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.

O najboljem kratkometražnom dokumentarnom filmu na 19. Izdanju MFF-a odlučivat će žiri u sastavu Mirko Pivčević, Simon Panay i Dragan Komadina. Žiri proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor 'Best Short'.

Mirko Pivčević je filmski i televizijski snimatelj. Kao direktor fotografije snimio je velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova, te dokumentaraca. Simon Panay je redatelj čiji je film ' Nitko ne umire ovdje' proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem na 18. izdanju Mediteran Film Festivala. Dragan Komadina je dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

19. Mediteran Film Festival će se održati od 22. do 25. kolovoza 2018. u Širokom Brijegu. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmova, po deset u konkurenciji dugometražnog, odnosno deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca. Za prve dvije nagrade odgovoran je žiri, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika.

Više informacija o 19. Izdanju Mediteran Film Festivala potražite na našim službenim web (www.mff.ba) ili facebook (https://www.facebook.com/mediteranfilmfestivalsirokibrijeg/) stranicama.