FOTO  Predsjednik Čović na susretu širokobriješkog gradonačelnika s gospodarstvenicima

dr. Dragan Čović, Široki Brijeg, susret, Miro Kraljević
Prezentaciju stanja gospodarstva Širokog Brijega popraćenu brojnim i zanimljivim statističkim podacima u kojima je uspoređen Široki Brijeg s ostalim općinama/gradovima u ŽZH/FBiH/BiH, te podatke o zaposlenosti/nezaposlenosti, uvozu i izvozu i druge zanimljive statističke podatke o gospodarstvu Širokog Brijega prezentirao je Ivan Jurilj direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj koji je ujedno bio i moderator susreta.

Nakon prezentacije, nazočnima se obratio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je govorio u projektima koje je grad u posljednjih nekoliko godina ostvario, kao i o onima koji se trenutnu realiziraju. Između ostalih istaknuo je izgradnju kanalizacije, projekt rekonstrukcije vodonatapnog sustava, školu na Lisama, te projektima koji su u planu pročistač otpadnih voda, projekt Duhanske stanice i završetak izgradnje vodovoda na cjelokupnom području Širokog Brijega. „Naša trajna zadaća je stvaranje preduvjeta vama gospodarstvenicima za proširenje vaših kapaciteta i u konačnici ostvarenje još boljih poslovnih rezultata", rekao je gradonačelnik Kraljević.

„Kada govorimo o Širokom Brijegu o gospodarstvu možemo reći da ovdje imamo reprezentaciju Širokog Brijega", rekao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši zadovoljstvo ispravljanja nepravde prema općinama/gradu ali i samoj Županiji Zapadnohercegovačkoj konačnom izmjenom pripadnosti javnih prihoda ponajviše zahvaljujući Ministrici financija FBiH Jelki Miličević.

„Gospodarstvenici moraju pratiti trendove u svijetu kako bi svoj biznis razvili u pravom smjeru, a nezaposlenost se ne smije rješavati masovnim zapošljavanjem u javnim poduzećima", rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović istaknuvši da upravo pripadnici hrvatskog naroda koji se nalaze u vlasti na federalnoj i državnoj razini prednjače u svim aktivnostima kada se radi o euroatlanskom putu BiH, te izrazio nadu da će se akcijski plana za ulazak u NATO aktivirati u mjesecu lipnju.

 

S obzirom na odličan odaziv i pozitivnu reakciju gospodarstvenika na susret s gradonačelnikom iz Gradske uprave Širokog Brijega je potvrđeno da će ovaj susret postati tradicionalan.