Počinje drugi hercegovački Oktoberfest

oktoberfest , Široki Brijeg

U centru Širokog Brijega, u Garden summer baru, na otvorenom, što samo naša ugodna hercegovačka klima može pružiti usred 10. mjeseca, održat će se drugi po redu Oktoberfest. U trajanju od 3 dana, imat ćemo prilike poslušati nastupe triju bendova, kušati 9 različitih piva u točenoj ili varijanti iz boce, te se okrijepiti slasnim kobasicama.

Prvu večer okupljene je trebao zabavljati bend Dva i po čo’eka, no zbog iznenadnih problema i komplikacija, bend je morao otkazati nastup u zadnji čas. Organizatori su se potrudili i brzo našli zamjenu koju hercegovačka publika i više nego voli poslušati – Mokarske tamburaše iz Širokog Brijega koji su i prošle godine nastupili i oduševili atmosferom.

U subotu, zapjevat će acoustic Trio Mirakul iz Mostara koji inače izvodi pop, rock, zabavnu, domaću i stranu glazbu, a Oktoberfest u Širokom Brijegu u nedjelju će zaključiti još jedan lokalni uspješni tamburaški sastav, 'Dukati'.

Prošle godine, preko 3000 ljudi uživalo je u 9 vrsta piva, a to će isto moći učiniti i ove godine.

U ponudi će se naći malo više premium i pšeničnih piva, od kojih svaka ima svoj prodajni štand, na kojem pivu toči ljubazno osoblje odjeveno u tipične bavarske odore. Moći ćete odabrati između Paulanera, Benediktinera, Krombachera, Bitburgera, Franziskanera, Beck'sa, Kozela, Carlsberga i Krušovica. Osim u točenoj varijanti, svako pivo će se moći kupiti u jednoj ili više varijanti u boci. Na svakom štandu naći će se i nezaobilazni pivski pereci, svojevrstan zaštitni znak Oktoberfesta u Münchenu.

Ukoliko niste prevelik ljubitelj piva, a svakako volite provode kao što je ovaj, ove godine ćete doći na svoje jer se u ponudi nalaze i žestoka pića, koja će se prodavati u Schnapps corneru. Za one koji se nisu susretali prije s njemačkim izrazima, Schnapps bi u slobodnom prijevodu bila žestica ili rakija. Osim Schnapps cornera, u kojem će se naći popularni njemački liker, Jägermeister, Jack Daniel's viski, Hendrick's gin i drugi, na festivalu će biti prisutan i još jedan vrlo bitan corner – Wurst corner. Na ovom mjestu će sladokusci doći na svoje – 3 vrste kobasica – kranjska sa sirom, debrezinka ili pivska kobasica, u pratnji tipičnih bavarskih umaka i ukusnog peciva. Pohvalno je i što su se organizatori odlučili za domaće proizvođače, Nam-Pek peciva i kobasice mesne industrije Šišović iz Rakitna, koji su poseban akcent stavili na kvalitetu i ponudu kobasica zadnjih par godina.

Svaku večer vrata festivala će se otvarati od 19 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

Više o samom festivalu saznajte na: https://www.facebook.com/gardensummerbar/ i https://www.instagram.com/garden_summerbar/.