Počeo 4. Seminar folklora Hrvata u BiH

Široki Brijeg, folklor, smotra izvornog folklora, Hrvati u BIH

Na ovogodišnjem seminaru sudjeluje 58 polaznika iz BiH, RH, Njemačke i Švicarske.
Svim polaznicima i gostima s nekoliko prigodnih riječi obratili su se Igor Planinić, savjetnik u Uredu člana predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, prof. dr. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. Miroslav Šilić stručni voditelj Seminara, i Vedran Vidovići predsjednik OO Seminara folklora Hrvata u BiH i UHAKUD u BiH.
-Nakon tri uspješno organizirana seminara entuzijazam nas nije napustio, organizirali smo i četvrti Seminar na što smo svi ponosni. Ovim projektom želja nam je probuditi ljubav prema našoj tradicijskoj baštini, obrazovati mlade ljude koji će u svojim lokalnim sredinama očuvati tradicijsku nematerijalnu baštinu, te osigurati svijetlu budućnosti našoj nematerijalnoj baštini, koja je bila i mora biti stožer očuvanja Hrvatskog identiteta u Bosni i Hercegovini, kazali su iz OO Seminara folklora Hrvata u BiH.

Kroz narednih par dana polaznici će učiti o pjesmama, plesovima, nošnjama i običajima Hrvata Sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa. Osim plesnog dijela, organizirano je učenje i sviranje na tradicijskim glazbalima kao i na tamburama.
Seminar će službeno završiti u nedjelju 19. srpnja svečanom završnom priredbom uz bogat kulturno - zabavni program.