Paučina iz zrakoplova preplašila Hercegovce

nebo
...izbacila su bijelu paučinastu tvar koja je nakon nekoliko minuta pala po njihovim kućama, automobilima, vinogradima. Prema tvrdnjama svjedoka koji su svoju priču, kako su kazali, spremni ispričati bilo kojem istražnom tijelu u BiH i potkrijepiti fotografijama koje su napravili na licu mjesta, naišla su dva zrakoplova nepoznatih oznaka na velikoj visini preko zračnog prostora BiH.

Iza njih je, tvrde svjedoci, ostao bijeli trag nakon čega je bijela smjesa slična paučini počela padati po dvorištu njihovih kuća. Nismo znali o čemu se radi, i tvar smo izolirali kako bi je predali stručnjacima na ispitivanje. S obzirom da su na internetu pronašli dosta podataka o tome kako se, navodno, radi o otrovnim genetičkim vlaknima, mještani traže konkretnu istragu. Mediji su dosta pisali proteklih godina o kemijskom elementu pod nazivom chemtrails. Za razliku od kondenzacijskih tragova, chemtrails ili kemijski tragovi, prema stotinama tisuća očevidaca i istraživača ove pojave, "nastaju" na puno manjim visinama. Nakon što se pojave, ostaju satima na nebu i ravnomjerno se šire tako da nakon nekoliko sati tvore nešto nalik na tanki sloj oblaka iznad tog područja.

Chemtrails su posebni i po tome što nastaju izvan uobičajenih ruta civilnog zračnog prometa, te se pojavljuju u tri najčešće formacije: X formacija, mrežasta formacija i paralelne linije. Prema tvrdnjama ekologa, kemičara, biologa, po rezultatima analiza kišnice i uzoraka tla (koji su identični u cijelom svijetu) chemtrails se, između ostalog, u najvišem postotku sastoje od aluminijevog oksida, soli barija, dibrometana, kancerogenog dodatka za gorivo i insekticida i oni su vlaknaste tvari boje slične paučini. Chemtrails se pojavljuju u zemljama članicama NATO-a, ili u zemljama potpisnicama Partnerstva za mir NATO-a. U Hrvatskoj su prvi put dokumentirani 27. svibnja 2000. - dan nakon pristupanja Partnerstvu za mir. Ne znamo o čemu se konkretno radi, ali ćemo tražiti istragu, tvrde naši sugovornici koji priču dokumentiraju konkretnim fotografijama.

vecernji list