Ovo su filmovi domaćih autora na 17. Mediteran Film Festivalu

Mediteran Film Festival, Mediteran Film Festival, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg

To će učiniti i ovu godinu premijerama filmova “Petrin izbor”, “Rock’n roll ludost” i “Druga obitelj”, koji će biti prikazani prvi dan festivala, 24. kolovoza, priopćeno je iz MFF-a, pren0osi Fena. “Petrin izbor”, širokobriješkog redatelja Ivana Čolaka donosi priču o gimnazijalki koja se nađe u ‘slatkim mukama’ nakon što se zaljubi u prijatelja svoga brata. Uz srednjoškolske simpatije, film govori o prijateljstvu i dvojbi koju donosi Petrin izbor. “Rock’n roll ludost” novi je film Marija Ćužića, redatelja iz Čapljine sa stalnom adresom u Tokiu, kojeg je publika na MFF-u imala priliku upoznati i ranije kroz njegove glazbene dokumentarce.

I ovaj put Ćužićeva ‘Rock’n roll ludost’ vodi kroz mračna mjesta Tokijskog rock n’ roll podzemlja i govori o strasti jednog čovjeka i njegovoj posvećenosti glazbi. “Druga obitelj”, film redatelja Zdenka Jurilja, prikazuje Udrugu fra. Mladen Hrkać, koja djeluju u BiH i Hrvatskoj, i koja pomaže obiteljima koje se nađu u bezizlaznoj situaciji, uzrokovanoj bolešću ili nesrećom. Ovo je narativna dokumentarna priča o stvarnosti koju javnost ne može vidjeti putem mainestream medija i nakupina politike, showbiza, sjaja novca ili ideoloških i nacionalnih sukoba. Sedamnaesti Mediteran Film Festival bit će održan od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu..