Otvoreno kino i HBO na 16. Mediteran Film Festivalu

Mediteran Film Festival, program, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, žiri, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, program, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, Mediteran Film Festival, Široki Brijeg, program
...u off dijelu bit će prikazani igrani filmovi iz programa 'Open air cinema', uz potporu Operacije kino, te dokumentarni film u realizaciji HBO-a.

Tako će u kinu na otvorenom, već drugi dan Festivala, u četvrtak 27. kolovoza bit prikazan igrani film 'Druga majka', redateljice Anne Muylaert, koji je među brojnim priznanjima osvojio i nagradu publike u programu Panorama, na Berlin International Film Festivalu, te je nagrađen i specijalnom nagradom žirija na Sundance Festivalu.

Uz ovaj, 'Open air cinema', donosi i igrani film 'Divlje priče', redatelja Damiána Szifrona, kandidat za Oscara u kategoriji za najbolji strani film, te za Zlatnu palmu u glavnoj konkurenciji na Cannes Film Festivalu. 'Divlje priče' će u petak, 28. kolovoza, također, bit prikazane pod otvorenim nebom, na filmskom trgu u središtu Širokog Brijega.

MFF s ponosom predstavlja i ovogodišnjeg partnera Festivala, najznačajniju svjetsku filmsku mrežu HBO, u suradnji s kojom će prikazati poljski film 'Duboka ljubav', redatelja Jana P. Matuszynskog. Ovaj dokumentarac, koji je osvojio neke od najznačajnijih svjetskih filmskih priznanja i nagrada, bit će prikazan u četvrtak 27. kolovoza kao dio programa HBO Adria.

U off programu uz ‘Open air cinema' i ‘HBO Adria', 16. MFF donosi i deset dokumentarnih ostvarenja s prijateljskog festival NAFF, kao i program ‘Domaćih autora', u kojem će bit prikazano pet filmskih ostvarenja iz domaće radionice.
U službenom programu bit će prikazano 17 dokumentaraca u konkurenciji, po deset odnosno sedam filmova u kratkometražnoj i dugometražnoj selekciji. O najboljima će odlučivati šesteročalni stručni žiri dok će treću nagradu tradicionalno dodijelit publika