Okončan prvi dio istrage u Širokom Brijegu: Optužnice protiv 12 navijača Sarajeva i dva policajca

...4. listopada 2009. godine između navijača, u kojem je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić. Kako je "Dnevnom avazu" potvrdila glavna tužiteljica ZHŽ Vesna Ćavar, podignute su optužnice protiv 12 navijača i dva sudska policajca.

Ona je istaknula da su zbog krivičnog djela uništavanje tuđe imovine sudjelovanjem u grupi, optužnice podignute protiv navijača iz Sarajeva Faruka Džanke, Mirze Sokolovića, Adisa Ahmetagića, Zlatana Husića, Muhameda Grbe, Edina Turkića, Edisa Memića, Aldina Popare, Zlatana Gačića, Vedada Zubetljaka i Mirze Šiljkovića.

Optužnice su podignute i protiv sudskih policajaca Marinka Barbarića iz Širokog Brijega i Ivana Barića iz Gruda, zbog protuzakonitog oslobođanja pritvorene osobe. Naime, njih dvojica se terete da su iste noći nakon incidenta iz pritvora Općinskog suda Široki Brijeg pustili uhićenog Olivera Knezovića, prvoosumnjičenog za ubojstvo Puljića, koji je nakon toga pobjegao u Hrvatsku.

Prema policijskom izvještaju, drugoosumnjičeni za ubojstvo Puljića je ljubuški policajac Dragan Vujević. Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Knezović u određenom trenutku oteo pištolj policajcu Vujeviću, te je ispalio više hitaca u pravcu navijača Sarajeva. No, također je utvrđeno i da je sam Vujević pucao iz ovog pištolja. Istraga o ubojstvu Puljića još je u tijeku.

Tužiteljica je za "Dnenvi avaz" napomenula da je istraga obustavljena protiv navijača Vedrana Drljevića, Armina Halilovića, Adisa Kulovića, Amera Hadžovića, Marka Došenovića, Vedada Ovčine i Anera Zeljkovića, koje je policija teretila zbog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Također, istraga je, zbog nedostatka dokaza, obustvaljena i protiv sudskih policajaca Vedrana Leke, Tihe Topića, Frane Zelenike, Tomislava Zelenike, Tea Knezovića i Stjepana Milićevića.

dnevni avaz