Održana tiskovna konferencija za novinare povodom Dana Općine Široki Brijeg

O projektima koji su završeni u proteklom razdoblju, ali i o projektima koji su u tijeku i koji tek trebaju da se realiziraju govorio je Općinski načelnik Miro Kraljević. O programu obilježavanja Dana općine govorio je Vinko Topić predsjednik Općinskog vijeća.  

„Brojni su projekti koji su u fazi realizacije ili su realizirani u proteklih godinu dana. Ipak bih izdvojio najprije, izgradnju kanalizacije projekt vrijedan preko osam milijuna maraka. U tijeku su završni radovi prve faza ovog projekta, naziva „Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u Federaciji Bosne i Hercegovine", u vrijednosti 926.000 KM, a koji se izvode kroz samo središte grada. Ovdje je vrijedno istaknuti da je Općina Široki Brijeg prva u Bosni i Hercegovini koja je počela s implementacijom ovog projekta. Izdvojit ću još jedan veliki projekt za naš grad, a to je izgradnja Osnovne škole na Lisama gdje su u tijeku završni radovi. Školu će pohađati preko 900 učenika od prvog do osmog, odnosno devetog razreda. Vrijednost ovog projekta je preko četiri milijuna maraka. Nastavljamo s kontinuiranim radom na projektima vodoopskrbe po selima i mjesnim zajednicama, a prije nešto više od mjesec dan u probni rad je pušten vodovod Turčinovići", rekao je između ostalog načelnik Kraljević. Kraljević je najavio aktivnosti tijela općinske uprave na upoznavanju građana o važnosti provedbe popisa stanovništva.  

O programu obilježavanja Dana općine i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Općinskog vijeća istaknuvši: „Ove godine uz prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan općine i blagdan Velike Gospe, bit će posebno svečano. Naime, u sklopu obilježavanja Dana općine otvorit ćemo obnovljenu knjižnicu s čitaonicom. Također je u programu jedna novina Dani folklora i kulturne baštine koji će se 10. i 11. kolovoza održati na platou ispod hotela 'Park'. Središnji događaj obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati sutra (petak) 9. kolovoza s početkom u 10.30 sati. Svečana sjednica Općinskog vijeća moći će se pratiti putem interneta (www.sirokibrijeg.ba i www.hercegovinalive.com) i Radio postaje Široki Brijeg."