Obiteljska knjiga: Kako je Lijanovića stranka Boljitak (NSRZB) uništila Lijanoviće

Lijanovići, knjiga

Strikanovim angažmanom u politici pripisuju nam i ratno profiterstvo i hrpu drugih gluposti koje nemaju veze s istinom. Neka se strikan bavi politikom ako mu je to opsesija, a ja želim i ovom knjigom skinuti ljagu s imena obitelji Lijanović", kaže Stipe Lijanović autor knjige 'Kako je Boljitak uništio moje Lijanoviće'.

Najstariji unuk i imenjak Starog Lijana, Stipe Ivankovića Lijanovića, sina Slave, jednog od četvorice braće Linajović pisao je knjigu više od dvije godine te otvoreno govori o sticu Jerki nekadašnjem dopremijeru Federacije BiH i ministru poljoprvrede, vodoprivrede i šumarstva te čelniku federalne Civilne zaštite.

"Moj strikane Jerko, ti si vicepremijer, a iz tvrtke si nam uzeo 500 milijuna eura za svoju politiku. Tvoja stranka Boljitak nama donosi gubitak", navodi autor u knjizi.

U objavi medijima, Lijanović mlađi navodi kako ''cijela obitelj zna da sam napisao knjigu o nama i o svemu što nam se događa''.

''Većina me podržava, a normalno je da se nekim mojim bliskim rođacima neće sviđati ono što će pročitati'', napisao je Stipe navodeći kako knjiga šalje poruku svim čitateljima, a posebno poduzetnicima kako politika i biznis ne mogu biti pod istim krovom.

''Pa, rekao sam i stricu Jerku u siječnju 2011.:'Strikane, bježi iz politike. Završit ćeš u zatvoru'. I tako je i bilo. Pritvoren je pa, Bogu hvala, pušten. Ali što će nama Lijanovićima ta politika? Samo zlo. Nitko se od nas nije okoristio sa strikanovim angažmanom. Nekoliko mojih bratića je danas na čelnim mjestima javnih poduzeća u BiH, ali naša kompanija od toga nema ništa'', objavio je Stipe najavivši knjigu koja će svakako privući veliku pozornost.

U knjizi su objavljene fotografije za koje autor tvrdi da nikada nisu bile dostupne javnosti, a autor navodi i kako ''knjiga otkriva sve o kriminalu i korupciji vodstva i članstva Narodne stranke Radom za boljitak.

Dodao je kako distribucija knjige kreće od 28. 4.2015 godine i bit će prisutna na više od 1.500 prodajnih mjesta diljem Bosne i Hercegovine.

abcportal.info