FOTO  Obilježena 26. obljetnica osnutka širokobriješkog HDZ-a

Široki Brijeg, HDZ BiH
Potom je u kinu 'Borak' održana svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg koja je započela „Lijepom našom", te minutom šutnje za preminule članove HDZ-a i poginule i umrle hrvatske domoljube.

„Nakon 26 godina od osnutka HDZ-a možemo biti zadovoljni ostvarenim, ali isto tako nemamo pravo na euforiju", rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg Miro Kraljević. Predsjednik Kraljević istaknuo je odličnu organiziranost stranke na svim razinama posebno istaknuvši rad mladeži i žena. „Široki Brijeg je mjesto gdje je stablo HDZ-a zasađeno, te se razgranalo na cijelo područje Bosne i Hercegovine. Ali to stablo nije uradilo sočnim plodovima jer nismo dovoljno zastupljeni u izvršnoj vlasti na višim razinama", rekao je između ostalog član Predsjedništva HDZ-a BiH i aktualni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić dodavši: „moramo se prisjetiti onih koji nisu uspjeli do kraja ispričati svoju priču, ali se mi moramo zapitati jesu li naše priče na tragu njihovih".

Poseban gost na obilježavanju 26. obljetnice širokobriješkog HDZ-a bio je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Predsjednik Čović govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH o opredijeljenosti političkog vrha HDZ-a BiH za euroatlantskim putom, o jedinstvenom Mostaru, o izbornom zakonu da se više nikada ne dogodi da netko drugi bira političke predstavnike Hrvata, prisjetio se i hrvatskih generala u Haagu... „Imamo više od 39.000 članova, brojka je koja puno govori, ali i obvezuje. Trebaju nam mladi i obrazovani ljudi koji žele biti dio našeg političkog života", rekao je predsjednik Čović dodavši da je u proteklih 26 godina puno toga urađeno, te da je bilo uspona i padova, na koje članovi HDZ-a trebaju biti ponosni. „Široki Brijeg će se uvijek tretirati kao sveto hrvatsko mjesto", zaključio je predsjednik Čović. Program je vodio Marinko Karačić novinar Radio postaje Široki Brijeg.