Nova radna mjesta u Širokom Brijegu

Široki Brijeg
...i jedna je od najmodernijih tvornica za proizvodnju panela na ovim prostorima i jedina takve vrste u Bosni i Hercegovini. Poduzeće je osnovano 2000. godine pod nazivom Pavković Trade i nastalo je kao rezultat zajedničkog ulaganja braće Tonće-Šone i Franje Pavkovića.

Početkom 2000. godine u poduzeću su bila uposlena dva djelatnika, danas ovo poduzeće upošljava 17 djelatnika s tendencijom širenja proizvodnje i upošljavanja u iduće dvije godine i upošljavanje još dvadesetak djelatnika.
U samim počecima svoga rada bavili su se trgovinom PVC panela, a jedna od prvih partnerskih poduzeća bilo je poduzeće „Grad export“ Vinkovci. Nakon pet godina trgovine, 2005. godine kreću u samostalnu proizvodnju PVC panela. Od tada punih pet godina ulažu velike napore kako bi ovaj projekt proizvodnje konačno doveli do potpune realizacije. Ideja o zajedničkom ulaganju u proizvodnju trajala je godinama i kada se sve posložilo donijeta je konačna odluka o novoj investiciji. Sve je uspješno realizirano za samo nekoliko mjeseci.

Proizvodna tehnologija predstavlja najnovija dostignuća u ovoj vrsti proizvodnje, a poduzeće za proizvodnju PVC panela „PT – HERT“ vodeće je poduzeće takve vrste, ne samo ovih prostora, već i šire regije. U Bosni i Hercegovini tvrtka „PT-HERT“ ima preko 180 kupaca, a čak 60 posto svoje proizvodnje izvozi u nekoliko zemalja Srednje i Jugoistočne Europe, među kojima su Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo što dovoljno govori o samoj kvaliteti proizvodnje i poslovanja. 

ABCportal.info