Navijači Zrinjskog i svi ostali dragi gosti, dobrodošli u Široki Brijeg!

Hrvati u BIH, majorizacija, HRS, Hrvati u BIH, prava, Herceg Bosna, BIH, popis, brojevi, narodi, HVIDRA, Mostar, Halid Genjac, braniteljske udruge, udruge, HNS BiH, HDZ BiH, javna tribina, Kolinda Grabar Kitarović, hrvati u bosni i hercegovini, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, velimir raspudić, čovjek, vjera, BIH, Hrvati u BIH, hrvati u bosni i hercegovini, Hrvati u BIH, BIH, Hrvati u BIH, HNS BiH, HDZ 1990, hrvati u bosni i hercegovini, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, Daniela Škegro, BIH, Hrvati u BIH, Bošnjaci, udruge, BIH, izbori, Hrvati u BIH, izbori, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, izbori, Daniela Škegro, sabor, Hrvatskom saboru, hrvatski sabor, Hrvati u BIH, sabor, Hrvati u BIH, BIH, Nepravda, dan hrvata, Hrvati, Široki Brijeg, Velika Gospa, dijaspora, hercegovačka dijaspora

Široki Brijeg svake godine sredinom kolovoza proživljava svoje najposebnije dane. Vrijeme je to kada ovaj hercegovački grad diše punim plućima. Stanovnici Širokog Brijega, bilo da žive u gradskoj sredini ili nekome od sela koja mu pripadaju, na blagdan Velike Gospe i uoči njega imaju nezaobilazne stranice.

Ono prvo i najvažnije je svetište na Širokom Brijegu. Mjesto je to na kojemu se vjernici mole Blaženoj Djevici Mariji i slave Njeno uznesenje na nebo. O posebnosti Brijega pisali smo i u članku kojega smo također objavili na Vrisku: Priča o Brijegu koji život znači.

Na sam blagdan Velike Gospe, ujedno i Dan Grada Širokog Brijega, večernji sati rezervirani su za proslavu na Trgu širokobrijeških žrtava. Ove godine će ova fešta biti i još više posjećena nego li je to bio slučaj prošlih godina. Razlog dobro znate, u Široki Brijeg nam stiže najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson. Njegov koncert, sigurni smo, privući će na desetke tisuća Širokobriježana, ali i gostiju iz drugih mjesta.

Jedno je sigurno, na koncertu će biti i veliki broj Mostaraca. Razlog je svakako i popularnost Thompsona u Mostaru, ali i utakmica trećeg pretkola Europske lige HŠK Zrinjski – Malmo koja se istoga dana igra na širokobriješkom stadionu Pecara s početkom u 19 sati.

Javnost u Hercegovini opravdano se proteklih dana pitala postoji li sigurnosni rizik zbog održavanja utakmice i koncerta istu večer u gradu veličine Širokog Brijega? Sigurno je kako je pred policijskim snagama, ostalim službama te organizatorima događaja veliki izazov. Široki Brijeg će morati primiti veliki broj ljudi i automobila te će se morati poduzeti mnogobrojne mjere kako bi sve prošlo u najboljemu redu.

Kako bi fešta u Širokom Brijegu prošla u najboljem redu te ostala upamćena kao veliki skup zajedništva na ponos Širokog Brijega i hrvatskoga naroda osim odgovornih službi doprinos moramo dati i mi građani kao i mediji.

Dragi Širokobriježani, na blagdan naše nebeske zaštitnice i Dan Grada budimo dobri domaćini i dočekajmo naše goste kako najbolje znamo.

Dragi Mostarci, navijači HŠK Zrinjski Mostar, dobrodošli u Široki Brijeg. Osjećajte se ugodno na Pecari, kao i kasnije na koncertu Marka Perkovića Thompsona, ali uz poštivanje domaćina i velikog dana za sve građane Širokog Brijega.

Dragi gosti iz svih ostalih mjesta, provedite se ugodno u Širokom Brijegu!

Neka proslava blagdana Velike Gospe i Dana Grada Širokog Brijega na Trgu širokobrijeških žrtava bude veliki skup hrvatskog zajedništva čija će slika obići sve krajeve svijeta u kojima živi naš narod. Neka sve prođe dostojanstveno, kako oni koji nas baš i ne vole ne bi imali materijala za ispunjavanje svojih tendencioznih novinarskih članka materijalnom koji bi im mogli proizvesti našim neprimjerenim ponašanjem.

Dragi Širokobriježani i gosti, vidimo se na blagdan Velike Gospe i Dan Grada Širokog Brijega!

Vrisak.info