FOTO  Nakit sa arhitektonskim motivima “Širokobriješka rozeta“ u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg

nakit

Novim projektom promiče se kultura Hercegovine kroz već primjenjenu arhitekturu reprezentativnih objekata ali i urbanističke mape poznatih i karakterističnih dijelova. Ovim projektom kroz nakit predstavljaju motive rozeta stare franjevačke crkve u Mostaru a sad i širokobriješke crkve.

Projekt širokobriješke rozete podržan je od Grada Širokog Brijega a napravljen je u suradnji sa sarajevskim arhitektom i  zlatarom Tarikom Musakadićem, isključivo od srebra.

Dvije mostarske arhitektice djeluju kroz brend "Fasada" koje zajednički rade od 2010.godine. Fasada radi pod snažnim utjecajem suvremene svjetske arhitekture i teži ujedinjavanju tradicije i inovacije. Kao rezultat nastaju radovi s snažnom ekspresijom i emotivnošću. Pod svojim imenom Fasada je dizajnirala više proizvoda.

„Samusa", brend unikatnog arhitektonskog nakita, je počeo sa radom u srpnju 2017.

godine. Utjelovio ga je Tarik Musakadić, arhitekt iz Sarajeva, i karakterizira ga spoj arhitekture i zlatarsva kao stogodišnje obiteljske tradicije. 

Kako nakit zapravo izgleda, nešto o nastanku nakita, kićenju ili njegovom čuvanju bit će moguće doznati u u Franjevačkoj galeriji  Široki Brijeg, četvrtak 30. svibnja 2019.  u 19.30h, gdje će biti upriličena promotivna prodaja i  gdje je ulazak tradicionalno besplatan. 

Nakon Mostara i širokog Brijega arhitektonski nakit planira se predstaviti  u Stocu, Ravnom, Ljubuškom Čitluku, Tomislavgradu. 

Nada Komadina/  [email protected] /063459800

Martina Milićević/ [email protected] /063444391

nakit