Najava: Info-dan o programu Bike Friendly Standard u Širokom Brijegu

Široki Brijeg, REDAH

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH objavljuje Javni poziv za zainteresirane pravne subjekte da se uključe u proces certifikacije prema Bike Friendly standardu.

Bike Friendly je općepoznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele  svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. Ovisno od  vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranima da se priključe ovom procesu te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Sukladno tome, pozivamo sve zainteresirane registrirane pravne subjekte da sudjeluju na info-danu u Širokom Brijegu 22. studenog 2019. godine, s početkom u 13 sati, u prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije (ulica fra Didaka Buntića 14) na kojem će se predstaviti proces certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard) na području Bosne i Hercegovine.

Pravni subjekti kojima je ovaj certifikat interesantan mogu biti iz sljedećih kategorija:

  • Različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli,hoteli i hosteli
  • Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri
  • Turističke agencije, turistički info centri
  • Servisne stanice: servisi za opravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije
  • Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Na info danu u Širokom Brijegu biti će prezentiran značaj standarda u razvoju cikloturizma, prezentiran proces certifikacije prema BFS standardu sa svim kriterijima i procedurama, prenosi Jabuka.tv.

Ovaj proces certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard) na području Bosne i Hercegovine provodi se u sklopu druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS), navodi se u priopćenju.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na info-danima moraju potvrditi svoje sudjelovanje na E-mail: [email protected] s naznakom lokacije na kojoj će prisustvovati.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem E-maila [email protected] te na web stranici Bikefriendlystandard.com.