Miro Kraljević: Mirno spavajte, nema bespravne gradnje na Zorićevini!

siroki brijeg panorama

... Zorićevini, o čemu se i gradonačelnik Miro Kraljević službeno očitovao, prvi čovjek Širokog Brijega potvrdio je i za Večernji list da nema mjesta panici.

- U Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Širokog Brijega, u čijoj je mjerodavnosti izdavanje dozvola za gradnju, nije podnesen niti jedan zahtjev za izgradnju višestambenog ili bilo kakvog drugog objekta na Zorićevini. Kad investitor, a to mogu biti i stanari Zorićevine, podnese zahtjev za izgradnju na predmetnom lokalitetu, mjerodavna služba, u ovom slučaju Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, dužna je postupiti sukladno zakonskoj proceduri, tj. prema zakonu o upravnom postupku, važećoj prostorno-planskoj dokumentaciji i ostalim podzakonskim aktima te javnost pravodobno obavijestiti. Ako dođe do eventualne bespravne gradnje, na tome ili bilo kojem drugom zemljištu na području Širokog Brijega, građani se mogu obratiti mjerodavnoj službi Grada Širokog Brijega, a to je Služba za gospodarstvo, Odjel za inspekcijske poslove - potvrdio nam je gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević. -

Zainteresirani stanari Zorićevine obraćali su se Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša grada Širokog Brijega, a u više navrata su obaviješteni da Služba nema saznanja o predmetnoj izgradnji. Čovjek je kupio zemljište i očistio ga je od korova. Iako možda ima namjeru na tom mjestu nešto graditi, još uvijek nemamo nikakvih informacija. Ako bude bilo kakvih zahtjeva ili planova koji se ne mogu uklopiti u prostorni plan, navedena osoba bit će upozorena, ali još uvijek ne možemo ništa napamet govoriti jer zasad nema nikakvih ni nelegalnih radnji ni zahtjeva - kazao je za Večernji list gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Dodao je da, ako i dođe do bespravne gradnje, bit će odmah uočena, budući da se zemljište nalazi u samome središtu Širokog Brijega te poručio sugrađanima da mogu mirno spavati.