Mijo Jelić: Nikada nisam bio u bijegu, jer nemam od čega i koga bježati

Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, optužba, Mijo Jelić, General Mijo Jelić, General Mijo Jelić, Mijo Jelić, optužnica, Zlatan Mijo Jelić, presuda, Presuda u Hagu
"Vezano za najnovije članke koji se 30. prosinca 2015. godine objavljuju u hrvatskim i bosanskohercegovačkim središnjim TV dnevnicima i tiskovinama u odnosu na mene, a temelje se na izjavi koju je dao glasnogovornik Tužiteljstva BiH gosp. Boris Grubišić, ja Zlatan Mijo Jelić, umirovljeni general Hrvatske vojske, dajem sljedeće PRIOPĆENJE ZA JAVNOST:

1. Ja sam umirovljeni general HV-a, imam državljanstvo RH i prebivalište u RH.

2. Nikada nisam bio u bijegu, jer nemam od čega i koga bježati, a božićne blagdane ove godine sam proveo u Širokom Brijegu, gdje me je i zateklo podizanje optužnice.

3. Sukladno Sporazumu između BiH i RH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima te Europskoj konvenciji o međusobnom pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima, dobio sam poziv da se odazovem na Županijski sud u Zagrebu dana 20. 02. 2015. godine radi davanja izjave, što sam uredno obavio. Nakon saslušanja osobno sam i preko svog odvjetnika obećao i izjavio da ću se svakom pozivu odazvati, sa čime je upoznato i Tužiteljstvo BiH. Ja sam već preko moga odvjetnika u RH tražio da se svi materijalni dokazi iz BiH ustupe Državnom odvjetništvu RH te da se postupak provede u RH po odredbama Sporazuma između Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva RH iz lipnja mjeseca 2013. godine.

4. Ako optužnica protiv mene bude potvrđena i postane pravomoćna, ja ću se suglasiti da sukladno odredbama navedenog Sporazuma taj predmet preuzme pravosuđe RH, i uvjeren sam da ću po svim točkama dokazati neosnovanost optužnice i kaznenih djela koja mi se njome stavljaju na teret.

5. Uvjeren sam da nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica, i na djelu neviđena medijska hajka protiv mene i pripadnika HVO-a."