Maloljetnik kroz naselje vozio čak 122 km/h od dozvoljenog

Nakon kraće potjere policijski službenici zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao stariji maloljetnik (16,5 god) iz mjesta Duboko Mokro nakon čega je isti isključen iz prometa te je izvršena prekršajna obrada.

Postrojba za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH danas će na Općinskom sudu u Širokom Brijegu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv starijeg maloljetnika zbog dva počinjena prekršaja - višestrukog prekoračenja dopuštene brzine te zbog upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Također, Postrojba za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH danas će na Općinskom sudu u Širokom Brijegu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv oca starijeg maloljetnika B. S. (54) zbog toga što je svoje vozilo dao na upravljanje osobi koja nije stekla pravo na upravljanje motornim vozilima.

Za navedene prekršaje Zakonom su zapriječene slijedeće kazne:

• za prekoračenje brzine: novčana kazna u iznosu od 400 - 1000 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od 2 - 6 mjeseci i 2 kaznena boda,
• za upravljanje motornim vozilom prije stjecanje prava na upravljanje: novčana kazna u iznosu od 100 - 300 KM i 1 kazneni bod,
• za davanje motornog vozila na upravljanje osobi koja nije stekla pravo na upravljanje motornim vozilom: novčana kazna u iznosu od 50-250 KM i 1 kazneni bod.

pogled.ba