FOTO  Izgubljeno dugme otvara 15. Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu

mediteran film
O festivalu, službenom dijelu u konkurenciji, filmovima iz popratnog programa, radionicama te brojnim sadržajima festivala govorili su Tomislav Topić, direktor festivala, Robert Bubalo, producent festivala, Vanja Gavran ispred HT Eroneta kao generalnog pokrovitelja, Stjepan Skoko redatelj filma 'Znatiželja', Zdenko Jurilj redatelj filma 'Bolnica Inkognito', Lucy Eagleson, redateljica i producentica iz San Diega te voditeljica MFF radionice, Tyler Gunderson filmski producent, voditelj post produkcije u YouTube Space-u, član MFF žirija i voditelj MFF radionice, te Goran Bogdan, jedan od glavnih glumaca igranog filma 'Broj 55'.

'' Sve je spremno za 15. Mediteran Film Festival. Program u konkurenciji je vrlo jak i bavi se problemima svakodnevog zivota u zemljama Mediterana. Filmovi u popratnim programima bave se lakšim temama i prevladavaju glazbeni dokumentarci. Prva tri filma koja će biti prikazana na festivalu su filmovi domaćih autora i vrlo smo ponosni na produkciju tih filmova obzirom da su proizašli iz MFF-a . Uspjeli smo produkcijski zadržati kvalitetu festivala koju smo imali i ranijih godina'', rekao je direktor Mediteran Film Festivala Tomislav Topić i zaželio dobrodošlicu gostima kao i dobar provod na ovogodišnjem Festivalu.

„Ove godine obilježavamo deset godina sponzorstva Mediteran Film Festivala. To nas čini posebno sretnima jer ovaj festival predstavlja jedan od najvećih kulturnih, odnosno filmski projekata u Hercegovini. MFF iz godine u godinu opravdava naše povjerenje kvalitetnom organizacijom, dobrom produkcijom i odličnim filmovima. Posljednjih nekoliko godina generalni smo sponzori festivala i naša suradnja će se nastaviti i idućih godina", kazao je Vanja Gavran rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Nazočnim predstavnicima medija također se obratio i Robert Bubalo, producent festivala te jedan od redatelja dokumentarnog filma ''Izgubljeno dugme'': ‘' Nakon pet godina snimanja, filma "Izgubljeno dugme" konačno smo završili i on je sporeman za svjetsku premijeru na otvaranju ovogidišnjeg Mediteran Film Festivala. Zgodno je što se poklopilo da smo film završili baš u godini kada Bijelo dugme obilježava 40 godina od osnutka. Vjerujem da je najveći rock bend s ovih prostora dobio lijep rođendanski poklon od ekipe filma. "Izgubljeno dugme" smo snimali na lokalcijama u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Varešu, Budimpešti, Beču i Londonu. U filmu sudjeluju Goran Bregović, Željko Bebek, Alen Islamović, Zoran Redžić, MIlić Vukašinović, Vajta i mnogi drugi glazbenici, rock kritičari i svjedoci vremena, jer smo htjeli rekonstruirati neke najvažnije detalje iz povijesti ovog benda. ''.

Na ovogodišnjem MFF-u, koji će početi u srijedu 27. kolovoza projekcijom filma 'Izgubljeno dugme', u službenom dijelu biti će prikazana 22 dokumentarna filma, dok će u programu 'Filmovi domaćih autora' biti prikazani dokumentarci ‘Znatiželja', Stjepana Skoke i ‘Bolnica Inkognito, Zdenka Jurilja. U suradnji s DORF- om, regionalnim Festivalom dokumentranog glazbenog filma bit će prikazani filmovi 'Punčke', 'Pravi čovjek za kapitalizam', 'Bio jednom jedan čvor' i film 'Di smo mi to?', dok će program 'Posebnih projekcija' donijeti kratki dokumentarac 'Autofokus' Borisa Poljaka i igrani film Kristijana Milića ‘Broj 55'. Službeno zatvaranje 15. Mediteran Film Festivala, u subotu 30. kolovoza, obilježiti će Oscarom nagrađeni glazbeni dokumentarac 'Potraga za Sugarmanom'.