Iz ZHŽ godišnje se uplati 286 milijuna KM neizravnih poreza, a županiji se vrati 51 milijun

zdenko ćosić
S druge strane iznos povrata u našu županiju iznosi 51 milijun. Mi stvaramo nerazmjerno više nego što nam se vraća," kazao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ćosić je govoreći na 28. obljetnici osnutka HDZ-a u Širokom Brijegu pročitao dio govora sa osnivačke skupštine HDZ BiH iz kolovoza 1990. godine, a između ostalog tada je rečeno: „Bosna i Hercegovina mora biti suverena država njenih jednakopravnih naroda". Naglasio je ovaj govor zbog spočitavanja za nedosljednosti. „Ovi koji se danas diče „patriotizmom" nisu tada ništa govorili o neovisnosti Bosne i Hercegovine" dodao je Ćosić.

-Nema hrvatskog pitanja, ima pitanja Bosne i Hercegovine. Mi želimo jednostavno da sva pitanja Bosne i Hercegovine koja su još uvijek otvorena i za koja trebamo naći rješenja moraju biti bazirana na potpunoj jednakopravnosti hrvatskog sa bošnjačkim i sprskim narodom", kazajo je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović u Širokom Brijegu.

Govoreći na 28. obljetnici osnutka gradskog odbora stranke Čović je naglasio kako „s ponosom možemo kazati tko smo i što smo, i da nećemo pod bilo kakvim pritiskom pokleknuti ni ti se dozvoliti poniziti."

-Uspravno ćemo stati i kazati što jesmo i da vrijedi graditi život na ovim prostorima, naglasio je Čović.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu širokobrijeških žrtava.