FOTO  Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać kupila prilagođeno vozilo

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", fra Mladen Hrkać, vozilo, fra Mladen Hrkać, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", nagrada, fra Mladen Hrkać, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać"
Sredinom studenog, Udruga je kupila vozilo marke Ford Tourneo Custom Trend sa 9 sjedala, godina proizvodnje 2014., s ciljem osiguranja kvalitetnog i dostojnog prijevoza svakog korisnika koji treba takvu vrstu pomoći.

"Značajan broj invalida koji su boravili u Udruzi te nemogućnost osiguranja adekvatnih uvjeta za njihov boravak su bili najveći poticaj za organiziranje ove akcije. Sve ovo je ostvareno isključivo zahvaljujući potpori i podršci mnogobrojnih prijatelja Udruge, njih više od 12.000, s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojima se od srca zahvaljujem. Njihovo povjerenje je najveći dokaz da Udruga svakodnevno ispunjava svoju misiju", izjavio je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Udruga je kupila i pristupnu rampu za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe koja će biti ugrađena u navedeno prilagođeno vozilo. Tvrtka Croatia osiguranje d.d. je dala doprinos kroz svoje proizvode te sponzorirala kasko osiguranje za vozilo.

"Prema mojim saznanjima, jedina smo Udruga koja nudi sveobuhvatnu pomoć kad je riječ o smještaju i prijevozu za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe koje moraju nastaviti liječenje u Zagrebu", naglasio je Soldo.

Najveći dio sredstava prikupljen je kroz humanitarnu nogometnu utakmicu između NK Široki Brijeg i GNK Dinamo iz Zagreba održanu u siječnju 2014. godine u Širokom Brijegu te humanitarni koncert duhovne glazbe "Pomozimo zajedno!" održan u lipnju 2014. godine u Zagrebu čime je i obilježen završetak ove akcije.

Kupnjom prilagođenog vozila te prilagođenim smještajnim prostorom znatno će se unaprijediti kvaliteta života osoba s invaliditetom, slabo pokretnih osoba i ostalih korisnika tijekom njihovog liječenja u Zagrebu.