HRS najavljuje prosvjed zbog slučaja pretučenog mladića u Širokom Brijegu

Široki Brijeg

- Kako je moguće da MUP ZHŽ-e nije u stanju riješiti slučaj srednjoškolske tučnjave? MUP mora izići u javnost sa informacijama vezanim za tijek istrage. S koliko svjedoka se razgovaralo, jesu li izvršeni forenzički nalazi koji bi potvrdili izjave svjedoka, jesu li pravodobno i pravovaljano prikupljeni svi dokazi?

Po izjavama obitelji pretučenog mladića, kojima vjerujemo u potpunosti, ispada da je njihov sin žrtva ne samo nanesenih povreda, nego i tretmana institucija koje bi morale štititi njihove interese - saopćeno je iz HRS-a.

Incident se dogodio početkom listopada na privatnoj rođendanskoj zabavi. Kako su tada pisali lokalni mediji, 17-godišnjaka je brutalno pretukla skupina mladića, a potom ga je ostavila u polusvjesnom stanju na igralištu te je na njega oborila malonogometni gol kako bi izgledalo da je mladić na taj način stradao.

Pretučeni mladić je zbrinut na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar gdje mu je dijagnosticiran težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na dvama mjestima, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu i očima te dvije masnice s obiju strana vrata.

Iz HRS-a navode kako će organizirati mirne prosvjede ako iz policije obitelji  mladića ne dobije odgovore koje traži.

- Kako je moguće da u Širokom Brijegu toliko ljudi zna istinu, a niko je ne govori javno? Niko se ne usudi javno izići. Zar je grad mučenika, heroja i vitezova Domovinskog rata koji su prvi stali u obranu od agresije toliko pao da se javno ne smije govoriti o onome što se događa po njegovim ulicama? Ne samo to, nego se šire dezinformacije i laži i prijeti onima koji se usude javno progovoriti. Neka nas sve od reda, od prvog do zadnjeg, bude sram - poručili su iz širokobriješkog HRS-a.

FENA