Herceg posjetio Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu

dr. sc. Nevenko Herceg, Akademija likovnih umjetnosti
"Zahvaljujući predanosti nastavnika, suradnika, studenata i cjelokupnog osoblja, te uz potporu institucija među kojima svakako treba izdvojiti i Vladu HNŽ-a, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru postala je, ne samo poznata, nego i ugledna znanstveno-umjetnička institucija kako u našim hercegbosanskim, tako i širim regionalnim okvirima" kazao je dekan Akademije likovnih umjetnosti Stjepan Skoko.

Dodao je kako pokazatelj značenja i ugleda Akademije jest i činjenica da su tijekom dvadeset dvije godine postojanja kroz njezine klase prošli studenti iz BiH, Hrvatske, Ukrajine, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Njemačke i Slovačke.

Dekan je zahvalio Hercegu na potpori i razumijevanju za planove, aktivnosti i projekte Akademije.

"Studenti se mogu opredijeliti za slikarski, kiparski i grafički odjel. Sukladno bolonjskom procesu, po kojemu se provode svi studijski programi na Akademiji, 2011. godine usvojen je plan i program i pokrenut poslijediplomski trogodišnji doktorski studij slikarstva Ars Sacra"- naglasio je dekan, ističući kako završetkom tog studija studenti stječu titulu doktora umjetnosti.

Predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo radom Akademije kazavši kako je obrazovanje prioritet djelovanja Vlade.

"Uz redovito mjesečno sufinanciranje Sveučilišta i Univerziteta u ukupnom iznosu od 7.870.000 maraka, Izmjenama i dopunama Proračuna za 2017. godinu Vlada je osigurala i više od 1.000.000 maraka za različne projekte za znanost i znanstvene institucije'.Uz to, s ciljem poboljšanja materijalnog statusa studenata, osigurali smo i sredstva za 1650 stipendija i subvencija za smještaj u studentske domove", kazao je Herceg.

On i dekan Skoko složili su se kako je potrebno nastaviti i još više osnažiti zajedničku suradnju na dobrobit studenata, akademske zajednice i cijeloga društva, priopćeno je iz Vlade HNŽ.