FOTO  Veliko slavlje povodom proslave desete obljetnice Frame Kočerin

Svečana sveta misa, koju je predvodio fra Josip Vlašić, regionalni duhovni asistent Frame Hercegovine i FSR-a, uz koncelebraciju  oko 15 svećenika bila je u 18 sati. Glazbena sekcije Frame Široki Brijeg svojim duhovnim pjesmama popratila je ovaj događaj te na taj način još više uveličala ovo slavlje. Članovi Frama iz cijele Hercegovine također su bili dio ove svečanosti.  













Od 64 framaša 16 njih je primljeno u bratstvo franjevačke mladeži, 29 je obnovilo svoja obećanja, a 19 je dalo prva obećanja da će živjeti put svetog Franje u narednoj godini.  

- Povodom desete obljetnice osnutka naše Frame, izdali smo zbornik „Franjevačka mladež Kočerin 2000. – 2010.“ u kojem smo sve te godine objedinili u jednu cjelinu kako bi sve ostalo trajno zabilježeno za buduće generacije, kazala nam je Marijana Mikulić, predsjednica Frame Kočerin.  













- U knjizi smo se osvrnuli na sve važnije događaje kroz protekle godine i sve to potkrijepili fotografijama. Predstavili smo i sve sekcije Frame kroz koje djelujemo u našoj župi. Napravili smo intervjue sa s. Abelom i fra Tihom, našim bivšim framašem. Da bi u knjizi svi nešto za sebe pronašli napravili smo intervju sa dvije bake trećarice koje su nam na duhovit način dočarale kako je to bilo u njihovo vrijeme. Na kraju knjige našlo se mjesta i za naše trenutke inspiracije, u kojima su framaši na svoj način dočarali život u Frami, njihovo viđenje Frame i franjevačkog načina življenja – opisala nam je ukratko zbornik predsjednica Marijana Mikulić. 











Možemo slobodno reći da je ovaj zbornik lijep način da se svi prisjete svojih početaka u Frami, te s nostalgijom vrate u prošla vremena.  Nakon svete mise i obreda druženje je nastavljeno u obližnjoj župnoj dvorani uz prigodan domjenak, pjesmu i ples. 

 Čestitkama framašima  kao i svim Kočerinjanima pridružuje se i ekipa portala jabuka.tv. 

(www.jabuka.tv)