FOTO  U Zagrebu održana Širokobriješka večer

Široki Brijeg, Zagreb
ahvaljujući marljivim organizatorima Zavičajnoj zajednici Široki Brijeg kao i brojnim gospodarstvenicima koji su pomogli organizaciju tradicionalne Širokobriješke večeri, ovo okupljanje će ostati u trajnom sjećanju svima od ukupno oko 500 nazočnih Širokobriježana i njihovih gostiju.

Općinsko izaslanstvo na čelu sa Općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem i predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem bili su nazočni na ovom tradicionalnom okupljanju Širokobriježana. Načelnik Kraljević je izrazio zadovoljstvo nazočnošću velikog broja mladih Širokobriježana, ali i onih malo starijih što je jedan od razloga da se i u Zagrebu osjećamo kao kod svoje kuće. U ime Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, kojemu je namijenjen cjelokupan prihod s ovogodišnje Širokobriješke večeri, nazočne je pozdravio i zahvalio im se na potpori glumac Robert Pehar.

I ove godine Širokobriješku večer svojim nastupom su upotpunili širokobriješki glazbenici Bože Slišković & Bas bend i šarmantna voditeljica manekenka Mia Šlogar. Nazočne su prigodnim riječima pozdravili predsjednik Zavičajne zajednice Široki Brijeg Marin Sopta, zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, a među brojnim gostima na Širokobriješkoj večeri nazočili su i Zvonko Bušić, Ruža Tomašić, Bosiljko Mišetić, te Širokobriježani general Zlatan-Mijo Jelić, saborski zastupnik Josip Leko, glumac Vinko Kraljević, Ante Kutle, urednik Večernjeg lista za BiH Jozo Pavković... I ove godine je uz pomoć brojnih sponzora organizirana tombola, a druženje Širokobriježana i njihovih gostiju trajalo je do ranih jutarnjih sati.

Drago Martinović