FOTO  Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ dodijelila nagrade za volontere godine

Široki Brijeg, Gordana Jelić, volonter godine

Dobitnici nagrade „Gordana Jelić“ za najboljeg volontera 2019. godine dobile su Ljerka Bralo i Josipa Galić, a posthumno priznanje dodijeljeno je pok. Antoniju Zeljki.

Nagrada „Gordana Jelić“ za najboljeg volontera/volonterku 2019. godine u Bosni i Hercegovini odlazi u ruke Ljerki Bralo, dugogodišnjoj članici, volonterki i neumornoj pokretačici brojnih akcija Udruge građana Svjetlo iz Viteza.

„Hvala mojim prijateljima i iz moje udruge na ovom prijedlogu. Hvala odboru koji je ovo prepoznao.“, izjavila je Ljerka Bralo, naglasivši kako uvijek kaže da humanitarac ne radi ni za kakva priznanja, ali da je lijepo kada netko prepozna trud.

Po prvi put ove godine udruga je dodijelila nagradu „Gordana Jelić“ u kategoriji „Najbolji volonter/volonterka u 2019. godini na području Republike Hrvatske“, a prva dobitnica je Josipa Galić, humanitarka i odgajateljica u učeničkom domu Marija Jambrišak u Zagrebu.

„U Zagrebu sam postala član jedne velike obitelji, a to je ova zaklada zbog koje smo mi večeras ovdje. Gdje god dođem, uvijek volim reći da ja pripadam toj obitelji, zato što ta obitelj promiče i pomiče granice ljudske dobrote. I to je nešto što ovu udrugu čini potpuno drugačijom od svih udruga koje egzistiraju u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.“, rekla je Josipa Galić, a svoju nagradu posebno je posvetila pok. Ozani Galić.

Nagradu je dobitnicama uručila Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Republici Hrvatskoj.

Udruga je odlučila posthumno dodijeliti volontersko priznanje Gordana Jelić pok. Antoniu Zeljki koji je tragično preminuo u srpnju ove godine u Širokom Brijegu. Nagradu je preuzela majka pokojnog Antonija, Anka Zeljko.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Lucija Zovko, a voditeljica programa bila je Misijana Brkić Milinković.

Odluku o dobitnicima ovog vrijednog priznanja je donijelo povjerenstvo od 5 članova, a oni su: fra Vendelin Karačić – voditelj Franjevačke galerije u Širokom Brijegu i predstavnik Hercegovačke franjevačke provincije, Radmila Gašpar – dugogodišnja ravnateljica Centra za socijalnu skrb Široki Brijeg, Tanja Babić – prošlogodišnja dobitnica nagrade Gordana Jelić za najboljeg volontera, Magdalena Mišković – tajnica Matice Hrvatske u Orašju te Ivan Soldo – upravitelj Zaklade fra Mladen Hrkać.

Povjerenstvo je prepoznalo još kandidata sa zapaženim djelovanjem u društvu, a to su Monika Planinić iz Čitluka, Anđela Nogalo iz Širokog Brijega, Mirela Pandžić iz Zagreba te Željko Miškulin iz Vukovara.

Dodjela nagrade „Gordana Jelić“ za najbolje volontere u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj održana je na dan obilježavanja godišnjice smrti pokojne profesorice Gordane Jelić.

Marija Jelić, Hercegovina.info