Drugu večer MFF-a obilježilo otvoreno kino i HBO

Mediteran Film Festival, Široki Brijeg

U programu 'Open air cinema', u suradnji s Operacijom kino, publika je pod zvijezdama u središtu Širokog Brijega, uživala u brazilskom igranom filmu 'Druga majka'.
U nešto kasnijoj projekciji, također na otvorenom kinu, ljubitelji dokumentarnog filma imali su priliku vidjeti 'Duboku ljubav', nagrađivani film iz Poljske, koji je u programu 'Adria presents', MFF prikazao u suradnji s velikom filmskom mrežom HBO.

Bogat i šarolik program donijela je i konkurencija. Od 17 sati iz konkurencije dugometražnog filma, u kino dvorani Borak, prikazan je izraelski film 'Izravna linija', zatim su uslijedile projekcije filmova iz Hrvatske 'Riba ribi grize rep', 'Veruda - film o Bojanu', dok je u 19 sati prikazan i jedini bh film u konkurenciji, 'Ćumuraši'.

U projekcijama od 23 sata prikazana je francuska 'Daphne ili dražesna biljka', talijanska 'Naleena', i izraelski film 'Jedno od troje'. Druženja na filmskom trgu nije nedostajalo ni drugu večer Festivala, koja je završila partijem s DJ Igorom u caffe baru Puž.

Na Mediteran Film Festivalu u službenom programu u konkurenciji sveukupno će biti prikazano 17 dokumentaraca, po deset u kategoriji kratkih, odnosno sedam u kategoriji dugometražnog filma.
Uz otvoreno kino, filmove iz programa 'Domaćih autora', HBO, Mediteran FF donosi i deset animiranih ostvarenja s prijateljskog Festivala NAFF. Ovogodišnji festival dokumentarnog filma zatvorit će Oscarom nagrađeni dokumentarac o Edwardu Snowdenu - 'Citizenfour'.