Dragica i Frano Paradžik iz Ljutog Doca proslavili 65-godišnjicu zajedničkog života

ljuti dolac
Dragica (rođ. Damjanović) i Frano Paradžik, rođeni su a zatim i odrasli zajedno u Ljutom Docu (Š.B). Vjenčali su se 12.2. davne 1953. u crkvi sv.Ane u Ljutom Docu, a vjenčao ih pokojni fra Ratimir Kordić.

U svojem zajedničkom životu rodili su četvero djece (4 sina) a oni su im podarili 7 unučadi i 3. praunučadi. Djed Frano i dan danas žali što nisu imali ženske djece ali zato im je Bog dao pet unučica pa je sve ispravljeno, zna se našaliti naš slavljenik. S obzirom da imaju i dva unučeta 'nasljednika' radost ovo dvoje ljudi je potpuna, piše ABCportal.info

Dragica i Frano kažu da su prije bili drukčija vremena i običaji, njihovi svatovi su brojali dvadesetak uzvanika i to se smatralo velikim pirom. Veselje je trajalo tri dana. Njih dvoje su cijeli život proveli radeći u poljoprivredi a tako i danas krate dan ako je lijepo vrijeme, onoliko koliko mogu.

Godišnjica braka je proslavljena obiteljskim ručkom u restoranu Konoba na Gorancima gdje su se okupili dva sina sa obitelji, a nedostajali su još dvojica sa svojim obiteljima koji danas žive u Zagrebu.

Kad ih pitate koji bi bio recept tako dugog i sretnog braka, baka bi rekla da je važno zajedničko poštivanje, zajedničko i dobro razumijevanje u svemu uz naravno puno ljubavi.

Dragica i Frano žive sa najmlađim sinom i njegovom obitelji u Ljutom Docu.