Četiristo framaša iz cijele Hercegovine sudjelovalo na IV. Saboru Frame Hercegovine

Frama, sabor, Hercegovina
...je u Širokom Brijegu održan IV. Sabor Frame Hercegovine. Nakon desetogodišnje stanke, četiristo mladih framaša iz cijele Hercegovine imalo je priliku slušati predavanja, upoznavati se i raditi u zajedničkim skupinama, pogledati dramski prikaz i družiti se sa građanima Širokog Brijega.

Trodnevno druženje mladih sljedbenika svetoga Franje započelo je u petak večer kratkim predstavljanjem bratstava koja su sudjelovala na Saboru. Prvi dan je završio kratkim molitvenim bdijenjem.

Drugi dan je započeo edukativnim predavanjem na temu "Sreća je u Evanđelju" koje je održao fra Bože Milić. Nakon predavanja i konstruktivnog rada po skupinama uslijedila je evangelizacija u koju su se framaši uključili širom Širokog Brijega kroz razgovor sa građanima, dijeljenjem besplatnih zagrljaja, balona i slatkiša. Na taj način su framaši pred drugima posvjedočili ono što žive u svojim bratstvima. Evangelizacija je završila svetim misnim slavljem u crkvi na Širokom Brijegu. Istu večer dramske sekcije cijele Frame Hercegovina pod vodstvom profesionalnih dramaturga i glumaca premijerno su izvele igrokaz iz života sv. Franje "Popravite kuću moju". Drugi dan je završio zabavnim programom i kratkim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

IV. Sabor Frame Hercegovine završio je u nedjelju jutro zajedničkim misnim slavljem i svjedočanstvom osoba koje su odlučile za duhovni poziv.

abcportal.info