Ana-Marija i 'Zrna vjere' osvojili 3. nagradu

Ana-Marija i 'Zrna vjere' osvojili 3. nagradu
Fra Ivan je u propovijedi između ostaloga istakao slijedeće. »Poput sv. Agate i tolikih svetih mučenika, i naši su pobijeni fratri lađu svoga života čvrsto privezali za Isusa Krista. Zato su dokraja ostali vjerni Njemu i Crkvi, sve do smrti. Tome su učili i one koji su bili povjereni njihovoj dušobrižničkoj brizi, kao i sve one koje su kao profesori poučavali. Učili su ih riječima, ali još više primjerom života da lađu svoga srca čvrsto vežu za Isusa. U tome i nama ostaju trajni primjer i nadahnuće.«

Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su članovi Frame Široki Brijeg. Oni su predvodili i pjevanje na sv. misi zadušnici.

Također su dodijeljene i nagrade VIII. nagradnog natječaja na temu pobijeni hercegovački franjevci za uzrast mladež. Prvu nagradu dobila je Petra Bošković iz Stoca za rad »Pišem vam«. Druga nagrada pripala je Ani Sivrić iz Međugorja za rad »Kristovih 66 učenika«, a treća Ana-Mariji Bakula iz Tomislavgrada za uradak »Zrna vjere«.

Podsjetimo, u povodu obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštva vjernih članova puka Božjeg, jučer su pred križem na Trgu širokobrijeških žrtava vijence su položili i zapalili svijeće izaslanstva Grada Širokog Brijega, Zapadno-hercegovačke županije, Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a u BiH, zajedno s ministarstvom branitelja Zapadno-hercegovačke županije i Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Mostara. Vicepostulator fra Miljenko Stojić predvodio je molitvu za pobijene.

Sveta misa za šezdeset šest fratara Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, ubijenih u Drugom svjetskom ratu i za žrtve svih ratova slavit će se u tomislavgradskoj spomen-bazilici iduće nedjelje, 10. veljače, pod večernjom svetom misom, u 18 sati. Središnje obilježavanje 74. obljetnice stradanja fratara bit će na Širokom Brijegu sutra, 7. veljače s početkom u 16 sati.

Vicepostulatura