25.Širokobriješka večer u Zagrebu

Široki Brijeg, Zagreb, širokobriješka večer, Zagreb
Svečana proslavu ovih dvaju značajnih obljetnica će se održat u petak 1. prosinca 2017. godine u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu s početkom u 20.00 sati ( okupljanje u 19.30 sati).

Našu jubilarnu svečanost uljepšat će kulturno umjetnička društva „Brda"iz Izbična i „Sljeme" iz zagrebačkih Šestina te Mate Bulić, dugogodišnji prijatelj naše zajednice i Širokog Brijega. Ova večer će biti prigoda i prisjetiti se dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika koji je bio drag gost i drag prijatelj naše zajednice.

Uz bogat kulturno umjetnički program te veliki broj Širokobriježanki i Širokobriježana koji žive u Zagrebu, i na ovoj - svečanoj- večeri očekujemo veliki broj visokih uzvanika iz društvenog, političkog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života naših dvaju domovina - Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Proteklih nekoliko godina, okupljanju je nazočilo preko 650 uzvanika što je svima nama, kao članovima ove Zajednice, najveći poticaj da ustrajemo u našem radu i organizaciji ove tradicionalne večeri.

Naglašavamo da će, i ova svečana 25. Širokobriješka večer, kao i godinama prije, imati humanitarni karakter. Prihod ide za obnovu knjižnog fonda franjevačke knjižnice širokobriješke Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Naime, ove godine obilježava se 70. obljetnica komunističkog zločina - spaljivanja preko 100 000 knjiga, 10 inkunabula, dokumenata iz gimnazijskih i samostanskih arhiva Širokog Brijega.

Također, u prigodi obilježavanja 100. obljetnice spašavanja gladne djece koju je predvodio fra Didak Buntić - otac Hercegovine i Hercegovački Mojsije, koji je najveći dio svog života proveo upravo na Širokom Brijegu, ovogodišnji moto okupljanja i Širokobriješke večeri je "Nema plodnije i od Boga blagoslovljenije zemlje kao što je Hercegovina".

Ulaznice su u prodaji te ih možete rezervirati na niže navedene kontakte, po cijeni od 200 kn i 100 kuna za studente.

Anton Marušić Mob: 098/ 237 714

Ana Kvesić Mob: 098/9467 989