Ronioci iz cijelog svijeta dolaze u Hercegovinu istražiti netaknutu prirodu

jadransko more, zrakoplov, Drugi svjetski rat, ronioci, Hercegovina, istraživanja, ronjenje na dah, ronioci
...(tradicionalnoj manifestaciji koja u grad na Neretvi privlači ljubitelje speleoronjenja), te o Poljaku Krzystofu Starnawskom koji je zbog ovog summita boravio u Hercegovini.

Balkan Cave Summit ove godine u Mostar i Hercegovinu je privukao ronioce iz 15 europskih država koji su istraživali spilje na lokacijama Buna, Bunica, Crno oko, Crno vrelo, izvor Jasenice - Bezdan, te dva lokaliteta na području općine Ljubuški Kajtazovina-izvor Studenčice i izvor Vrioštice.

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Esad Humo, član Upravnog odbora Spasilačke službe i Gorske službe spašavanja u BiH, u Mostar je vlastitim zrakoplovom stiglo dvadesetak članova ekipe Discovery Channela. Priča koju je napravila ova kvalitetna ekipa bit će odličan promotivni materijal naše zemlje.

"Oni su snimali priču o Interventnoj spasilačkoj službi u Mostaru, o spiljama, hercegovačkim ljepotama, ljudima u Mostaru. Budući da se bavimo i spiljskim ronjenjem, svake godine organiziramo Balkan Cave Summit na kojem se okupe poznata svjetska imena iz ovog područja. Ove godine u Mostaru je boravio svjetski prvak u ronjenju Poljak Krzystof Starnawski. On je prije četiri godine, zaronivši na čak 283 metra dubine, oborio svjetski rekord u dubinskom ronjenju. A njegov plan za ovu godinu je roniti više od 300 metara dubine."

Vecernji list