"Romeo i Julija na hercegovački način" ponovno do kraja napunili Kino Forum

predstava, 'Romeo i Julija na hercegovački način, Zagreb
... i mladih u kinodvorani "Forum" u Studentskom domu "Stjepan Radić" u Zagrebu. Iako je najava za drugu Večer kulture, održane 18. prosinca 2013., trajala svega 3-4 dana, odaziv je opet bio iznad svih očekivanja!

Već nekoliko dana prije same predstave tražila se karta više, a prepuno kino "Forum" samo je potvrda da su dramska sekcija i ostatak ekipe odlično odradili svoj posao, a ujedno i garancija da će i sljedeći projekti ZKHS-a biti barem jednako uspješni i kvalitetni kao ovaj.

Sam program Večeri kulture nije se previše razlikovao od onog s Večeri kulture održane desetak dana prije na istom mjestu. Poezijom punom emocija program su otvorili Nikola Vranjković, s pjesmom "Prijatelj", i Marko Boras s pjesmom "Mom starom", a nakon njih publika je imala priliku vidjeti novi video uradak Nezavisnih intelektualaca, pod nazivom "Roloput". Originalan i inteligentan humora nije izostao ni ovaj put.

Nakon vratolomija u "Roloputu", na scenu su stupili glumci iz dramske sekcije ZKHS-a s tragikomedijom "Romeo i Julija na hercegovački način", drugi put ovaj mjesec.

Glumačka postava, u kojoj su Drago Barać, Ivan Kraljević, Ružica Jukić, Danijela Zeljko, Cvitan Jukić, Ivana Maslać i Darko Rebac, ponovno je odradila sjajan posao i oduševila sve prisutne humorističnim, satiričnim i sarkastičnim nastupom. Ono što ovu predstavu izdvaja od ostalih studentskih predstava je i izraženo poigravanje sa osjećajima gledatelja, koji prolaze kroz cijelu priču na jedan poseban način, od humorističnog početka, dramskog zapleta pa sve do tragičnog završetka.

Ne sumnjamo da će predstava "Romeo i Julija na hercegovački način" napuniti kino "Forum" još nekoliko puta, a možda čak i neko poznatije kazalište u Zagrebu. No, najviše od svega voljeli bi okupiti ovako velik broj ljudi na izvedbama u svim većim mjestima u Hercegovini. Inicijative za izvedbu predstava po Čitluku, Grudama, Širokom Brijegu, Posušju ne nedostaje, a i ljeto će biti dugo, te stoga nema razloga da se predstava i ne izvede u navedenim, ali i svim ostalim mjestima koja izraze želju za izvedbom predstave.

Još jednom bi htjeli istaknuti kako su svi akteri predstave studenti i da je predstava pisana studentskom rukom, a upravo je to fascinirajuća činjenica, koja nam daje nadu u bolju i kulturno osvješteniju budućnost naših mladih.

ZKHS.hr