Riješen problem subvencioniranja studenata iz HNŽ-a

Naime, predstavnici Studentskog zbora, predsjednik Vedran Arapović i potpredsjednik Vedran Biokšić, održali su prošli tjedan sastanak s premijerom ove županije, Denisom Lasićem. Sastanak iniciran od predstavnika Zbora, zaključen je prijedlogom, da umjesto županije, novac za subvencioniranje studenata izdvoje općine iz kojih ti studenti dolaze. Ovaj prijedlog podržao je i ravnatelj Studentskog centra, Dragan Mikulić te odmah reagirao.

Tako je postignut dogovor između načelnika općina, Čitluk, Čapljina, Ravno i Stolac te Studentskog centra, na osnovu kojeg će studenti tih općina od 1. veljače, smještaj i ishranu u ovom domu plaćati po cijeni od 145 KM. Međutim, studenti iz  Konjica, Rame i Neuma, kojih je i dosta manje, plaćat će po 220KM, dok se ne postignu sporazumi i s njihovim općinama. Također, svi studenti koji nisu ostvarili pravo na subvencioniranje, dužni su platiti razliku cijene za siječanj u iznosu od 75KM.  

Podsjećamo, riječ je o manjem broju studenata koji po Pravilniku o subvencioniranju smještaja HNŽ-a, nisu ispunili tražene uvjete, te im je cijena smještaja bila povećana. No uz zajedničko djelovanje premijera Lasića, Povjerenstva za studentski standard, ravnatelja Studentskog centra te Studentskog zbora, i ovaj za studente nemali problem je uspješno riješen.