FOTO  Ravno: Završen dio projekta o deminiranju za koji je sredstva donirala Japanska vlada

Ravno, japan, suradnja
..., gospođom Vesnom Jakovljević, savjetnicom za ekonomska pitanja te gospođom Idom Kuburović Hodžić, program koordinatoricom, sudjelovao je 16. 07. 2015. na primopredaji upriličenoj u općini Ravno povodom uspješne provedbe projekta deminiranja financiranog u okviru Granta pomoći za grassroots (temeljne) projekte (GAGP) Vlade Japana.

Primopredaji su nazaočili uz domaćine općinskog načelnika gospodina Andriju Šimunovića i predsjednicu Općinskog vijeća gospođu Stane Burić i predstavnici BH MAC predvođeni direktorom, gospodinom Ivicom Brkićem te predstavnici izvođača Detektor d.o.o Banja Luka s direktorom gospodinom Draganom Miletićem na čelu.
Vlada Japana dodijelila je općini Ravno grant od 605.190,00 eura (oko 1.183.648,00 KM) za projekt „Podrške aktivnostima deminiranja u okviru uspostavljanja međunarodnog turističkog koridora u Hercegovini".

Cilj spomenutog projekta je jačanje suradnje između općina u Hercegovini koje će biti uključene u razvoj regionalnih turističkih proizvoda putem partnerstva uspostavljenoga između javnog i privatnog sektora. Projektom je fokus stavljen na Hercegovinu s obzirom priliva turista koji posjećuju naše susjede.
Veleposlanik je istaknuo zadovoljstvo uspješnom provedbom projekta. Načelnik Šimunović upoznao je nazočne o povećanju broja posjetitelja kao i s nedavno potpisanim trima Ugovorima o prekograničnoj suradnji.
Članovi delegacije su obišli deminirano područje i uvjerili se u pozitivne rezultate realizacije projekta.
Poseban ugođaj stvoren je prilikom posjeta špilji Vjetrenica, a svi posejtitelji iskazali su svoje oduševljenje viđenim.