Ravno: Predstavljena dva projekta prekogranične suradnje

Ravno, suradnja, prekogranična suradnja

...danas su u Općini Ravno predstavili dva projekta prekogranične suradnje .
U projeku pod nazivom Održivi turistički razvitak - Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih otoka Elafita, u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 505.930,37 EUR, od čega Europska unija financira 423.117,41 EUR (218.497,52 EUR za BiH i 204.619,89 EUR za RH) odnosno 83,63% od ukupne vrijednosti projekta. Nositelji projekta i partneri sufinanciraju projekt u ukupnoj vrijednosti od 82.212,96 EUR.

Općina Ravno je partner, a nositelji su Udruzenje LiNK Mostar i Turistička zajednica grada Dubrovnika. Cilj Projekta je proširiti trenutnu turističku ponudu iz priobalja na Elafitske otoke i u kopnena prekogranična područja od Ravnoga do Mostara. Pored infrastrukturnih radova sa obje strane granice, u sklopu projekta odžat će se više edukativnih seminara, studijsko putovanje, susreti turistiČih operatora iz BiH i Hrvatske, te promotivne aktivnosti.

U projektu "Tipični proizvodi kao pokretač ruralnoga razvitka - TERRA "Putovima meda kroz Durmitor i Bosnu i Hercegovinu" koji je odobrenu sklopu IPA Programa prekograničke suradnje BiH- Crna Gora, nastavljaju se aktivnosti na razvoju ruralnih područja Općine Ravno obogaćivanjem gastro i turističke ponude autentičnim i tradicijskim proizovodima, po kojima je čuveno područje općine Ravno.
I ovaj se Pojekt financira iz fondova Europske unije.