Veliki petak u župi Prozor

U 18 sati u župnoj crkvi u Prozoru, Obrede muke i smrti Isusa Krista u nazočnosti vlč. Đure Arlovića, vikara župe Prozor i SDB, Milana Ivančevića, ravnatelja zajednice salezijanaca za odgoj zvanja u Zagrebu, predvodio je Preč. Franjo Ivandić, župnik župe Prozor i dekan ramskog dekanata.

Obredi su se sastojali od tri dijela: Službe riječi (...pjevanje Muke Gospodnje), Klanjanje i ljubljenje križa i Sveta pričest. Kao i na Veliki četvrtak, i sinoć je crkva bila otvorena do ponoći, kako bi vjernici (pojedinačno ili kao obitelji) mogli doći i provesti vrijeme u molitvi, promišljanju i klanjanju.

Danas, 23. travnja, blagoslov uskrsnih jela u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu započeti će u 8:30 sati, a u župnoj crkvi u Prozoru u 9 sati. Svi oni koji se još nisu ispovjedili (studenti, radnici ...) imati će priliku za osobnu ispovijed u župnoj crkvi u vremenu od 10 do 12 sati.

Misa Vazmenog bdijenja u crkvi sv. Josipa na Lugu započeti će u 19 sati, a Misa Vazmenog bdijenja „Uskrsna polnoćka" u župnoj crkvi u Prozoru započeti će u 22 sata.


Marinko Rumbočić/rama-prozor.info