Ustirama, mjesto u Rami koje četvrti put u Adventu pomaže najpotrebnije

Rama, Ustirama, advent, K. Perić

Ustirama je mjesna zajednica u općini Prozor-Rama sa zaseocima; Ustirama, Ovćina, Rat i Neraje. Ova mjesna zajednica pripada župi Sv. Ante Gračac.  Već četvrti put za redom organizirali su u nedjelju, 8.12.2029. godine  Advent uz prigodno i sada već tradicionalno kićenje božićne jelke.

To nije samo zajedničko ukrašavanje božićne jelke u središtu Ustirame, nego je to veoma vrijedna humanitarna akcija kojom prikupljaju pomoć najpotrebnijima. U  suradnji s Crvenim križom Prozor-Rama  prikupljenu potporu dopreme do najpotrebnijih u općini.  Ovo je jedan od izuzetno lijepih primjera kako se Ustramljani pripremaju za Božić kroz vrijeme Došašća.

Iz Mjesne zajednice poručuju da su iznimno zadovoljni odazivom mještana Ustirame, a posebno ističu veliku humanost kada su u pitanju donacije za Crveni križ te se nadaju da će na ovaj način pomoći prijeko potrebne. „U ime Mjesne zajednice Ustirama i svoje osobno, želim zahvaliti svim Ustramljanima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovog događaja. Također svim žiteljima naše općine, a koji slave, želim sretan Božić i sveto porođenje Isusovo“, rekao je predsjednik zajednice Jure Džalto.