Tko to uznemirava duhove u Rami?

Rama, Rama
I stalo se na tome. Pošto je ovo izborna godina stoga se i ne priča o tome, jer jednima bi ova tema donijela epitete tipa "prodane duše", "uvlakači" i slično, a drugima "popuzani", "poturice" i svašta još!?

No, ovu temu ponovno aktualizira vijećnik Mesud Hero koji je po njemu i autor ovog prijedloga. U prilog opravdanosti svog prijedloga Hero prilaže Povelju Tvrtka I Kotromanića s kojom se apsolutno slažem.

Nisam nikad bio protiv tog dijela naše prošlosti, dapače, nisam onom izreko o "Zajkinom begluku" osporavao povijesne činjenice! Nisam ni protiv mijenjanja datuma Dana općine, ali sam protiv da nam ga bilo tko nameće pa makar to bila i "jedanaesta ruka"!

"Zajkin begluk" se ne odnosi na to vremensko razdoblje već na ono od dolaska turaka pa do devedesetih kad smo mi brojniji narod koji čini dvotrećinsku većinu bili apsolutno potlačeni, osim onih nekoliko ulizica!

I konačno za svoju slobodu smo se krvlju izborili i skupo je platili da bi je olako prodali!!! Nemojte nam prodavati muda pod bubrege, kao stalo vam je tamo do Kotromanića i "dobri Bošnja" pa eto nostalgije radi predlažete baš taj nadnevak!?

Nećemo dozvoliti da šačica "ramskih dobri Bošnja" u ime čitavog ramskog puka mijenja bilo što, a najmanje tako važan nadnevak kao što je Dan općine!!! Ako nešto treba mijenjati onda treba o tome napraviti javnu raspravu do najniži razina lokalne uprave pa ako narod kaže da je za promjene onda mijenjajte.

Ako Zlatni ljiljan uspije u svojoj namjeri onda obavezno treba mijenjati ime Rama u Rahma! Čvrsto vjerujem da će Ramljaci znati prepoznati o kakvoj se podvali radi pa će sukladno tome i reagirati, znali smo devedesetih znat ćemo dvi i desete!!!

 

Ivan Filipović/rama-prozor.info