Sahranjen fra Ivica Baketarić

fra Ivica Baketarić, sahrana

Prije sahrane održana je sveta misa zadušnica u crkvi Uznesenja BDM na Šćitu, koju je predvodio Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju pomoćnog banjalučkog biskupa Marka Semrena, fra Marijana Karaule, vikara Franjevačke provincije Bosne Srebrene, te još oko stotinjak drugih svećenika.

Prostor crkve bio je premali za sve one koji su došli izraziti tugu zbog odlaska fra Ivice.

Na kraju mise od fra Ivice su se oprostili fra Marijan Karaula, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene, livanjski gvardijan fra Miroslav Ištuk, župnik u Livnu fra Vinko Sičaja. U ime župe Rumboci od fra Ivice se oprostio fra Jure Perić, u ime Frame Livno Jurica Krišto, u ime Frame Bugojno Ivanka Pavlović. U ime Međureligijskog vijeća BiH oprostio se livanjski paroh Željko Đurica i na kraju ramski gvardijan fra Tomislav Brković.

Fra Ivica Baketarić rođen je u Mostaru 25. 4. 1982. godine, župa Rumboci (Rama). Roditelji su mu Stipo i Jela r. Marić.  Pok. fra Ivica je završio osnovnu školu u Rumbocima, srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Franjevački habit je obukao 14. 7. 2001. u Kiseljaku, prve jednostavne zavjete 7. 7. 2002. na Gorici u Livnu, a svečane zavjete 14. 9. 2006. na Petrićevcu. Za đakona je zaređen 3. 12. 2007. u Sarajevu, a za svećenika 29. 6. 2008., također u Sarajevu.

Fra Ivica je smrtno nastradao u prometnoj nesreći 1. rujna, na magistralnom putu M-15, na pravcu Tomislavgrad-Šujica ispod sela Mokronoga.

I na kraju što reći, Bog te pozvao k sebi prijatelju! Počivaj u miru!

www.rama-prozor.info